Реклама / Ads
9| 8247 |07.06.2019 НОВИНИ

Автогол на пеевския „Телеграф“ с любимата му прокуратура

.
Пеевският вестник „Телеграф“, превърнал се в най-яростната бухалка на модела КОЙ, сам си вкара автогол с любимата му прокуратура.
 

Главният редактор Васил Захариев се ожалил пред органите, че има фалшив сайт с идентично наименование. От държавното обвинение се разровили в казуса и чудо - разпоредили на Патентното ведомство изцяло да заличи търговската марка „Телеграф“, понеже имитира „световноизвестния английски вестник с дългогодишна популярност в страната The Telegraph".

 

Вчера медията била информирана официално за предприетите спрямо нея действия. Новината днес е представена в стила на вестника, като този път бухалката е насочена към прокурор Тодор Тодоров, предприел законовите стъпки. „Телеграф“, който често бива наричан кафяв, заради лъжите, които се изливат върху десетки хора, написа по адрес на магистрата: „Един самозабравил се магистрат, учил-недоучил право, или пък още по-лошо, изпълняващ специална поръчка да се разправи брутално с неудобната медия, решава да затвори най-тиражния национален ежедневник в страната, като заличи търговската му марка. Къде останаха законността и правовият ред?“.


Един от най-евтините вестници на пазара за първи път се нахвърля открито срещу прокуратурата, като в същото време се присети и реши да намеси в защитната си теза дори „свободата на словото“.

 

„От кога в България прокуратурата затваря медии? В кое време живеем? Явно сме се заблуждавали, че мракобесието на фашизма е останало в историята. Явно и днес с един акт, в случая прокурорско постановление, може да се затвори една частна медия с повече от десетгодишна история. Това ли е конституционно прокламираната свобода и независимост на медиите, за която толкова се говори в наши дни?“.

 

Вестниткът не изневерява на политиката да съзира зад всяко неудобно за нея действие задкулисни схеми и  играчи. „Явно след като е овладяло съда, задкулисието се опитва да завладее и прокуратурата“, отбелязва изданието.


Медията ни уведомява от първата си страница и за друга лоша новина. А тя е, че „Любовницата на Веско Маринов го зарязала“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15774 |18.02.2019 Първан Симеонов: ГЕРБ си набута куриозен автогол, има план против Борисов . 0| 5207 |15.06.2018 1:0 за Иран, Мароко драматично си вкараха автогол! . 6| 9659 |07.12.2017 Радан Кънев: ГЕРБ си вкара автогол с атаката срещу приватизацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads