Реклама / Ads
2| 8588 |27.06.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Байрактаров: Дават ни отрови, за да обслужват корпоративни интереси!

.
Димитър Байрактаров Източник: БГНЕС
Тровят ни с отрови. Българският народ сякаш сме пробен елемент, на който набутват всякакъв вид глупости, за да се обслужват корпоративни интереси. Никой не се замисля за здравето на хората. Това посочи в студиото на ”България сутрин” журналистът Димитър Байрактаров по повод обсъжданите до скоро промени на стандарта на българското киселото мляко.
 
"Днес в 14 часа на извънредна комисия ще се прави обществено обсъждане на новия Закон за храните. На първо място ще бъде съсипан дребният бизнес и със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни", добави още той.

Преди няколко седмици Министерството на земеделието и храните оттегли предложението за промяна в съдържанието и съотношението на двата основни щама – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в българското кисело мляко.

Идеята за промяната в състава на киселото мляко и превръщането му в йогурт предизвика обществени реакции и притеснения, че ще се промени микробиологията на традиционния български продукт.

Тогава земеделското министерство обяви, че не подкрепя предложението и държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти.

"Става въпрос за корупция от висшите етажи на властта. За пореден път сезирам прокуратурата. Министерството на земеделието и храните издаде документ на 9 май, с който се иска откриване на процедура за промяна на стандарта и не една, а цели три фирми с гръцки капитал изпратиха предложение за подобни действия. Инициатори са Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД. Интересното е, че когато започнахме да правим разследването обаче се оказа, че въпросната фирма "Вамид 2002" никога не е искала да се променя стандарта", категоричен бе Димитър Байрактаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 12401 |23.06.2017 Създават стандарт за работа на медицинските сестри . 4| 5534 |15.06.2017 САЩ продават на ”блокиран” Катар изтребители за 12 млрд. долара . 0| 5519 |13.06.2017 Студентка: Преподавател от УНСС пише тройки на предали празни листове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads