Реклама / Ads
22| 15596 |04.08.2020 АКТУАЛНО

Бюрото за защита на Гешев се уголемява

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Бюрото за защита при главния прокурор, чиито служители охраняват Иван Гешев и други магистрати, увеличава своята численост. Това реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет преди съдебните кадровици да излязат в лятна ваканция. С решението се разкриват 12 нови щатни бройки за гардове в Бюрото.
 

Необходимостта за увеличаване на щатната численост е обяснена с нарастващия обем работа по организацията и осъществяването на специална защита. Всъщност, от началото на годината Бюрото стана по-значимо за прокуратурата, след като се превърна в нещо като втора Национална служба за охрана. През април главният прокурор се отказа от услугите на НСО заради разследването на убийството на Станка Марангозова и събраните доказателства, че организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на службата, а охраната на Гешев се пое именно от Бюрото за защита, пише "Сега".

 

В същото време тежковъоръжени мъже от структурата на прокуратурата участват във всяка по-шумна акция на държавното обвинение. Те бяха най-отпред при ареста на бившия зам.-екоминистър Красимир Живков, който стана обвиняем по делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови за организирана престъпна група. Същите охранители участваха и в спецакцията в президенството, когато бяха претърсени няколко кабинета, а служителите на Бюрото бяха видяни да изнасят папки с документи. Твърди се, че освен за гардове, те се използват и за поемни лица.

 

Че Иван Гешев има по-специално отношение към Бюрото за защита при главния прокурор личи и от наскоро обявената обществената поръчка за нови луксозни автомобили. Структурата ще се обзаведе с 11 джипове и коли за близо 1 млн. лв. без ДДС, като два от високопроходими автомобила Volkswagen Touareg са с мощност от 421 к.с.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11354 |22.07.2020 Хр. Иванов пусна сигнал от 14 страници за отстраняване на Гешев /видео/ . 35| 10706 |22.07.2020 Елена Гунчева за протестите: Завой с чупка и към основата: Мутри - вън! Гешев е позор! . 50| 48784 |16.07.2020 Жената до Гешев - интересна професия и интересни връзки . 34| 12389 |12.07.2020 Проф. Димитър Луджев: Доган нагло демонстрира, че държавата му е бащиния. Гешев е прокурор-гангстер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads