Реклама / Ads
20| 10444 |28.10.2021 АКТУАЛНО

Бизнесменът Ивайло Пенчев за ваксините и мерките: От диктатура на пролетариата стигнахме до диктатура на тъпариата

.
Ивайло Пенчев
От диктатура на пролетариата стигнахме до диктатура на тъпариата, така да се каже. Има група необразовани хора, които ни казват как да живеем и диктуват дневнния ни ред. Няма да се ваксинирам, защото ме карат. Щом правиш нещо за него, той не е съгласен. Така коментира здравната криза, въвеждането на зелените сертификати и мерките на кабинета бизнесменът Ивайло Пенчев, собственик на фирма за спортно оборудване.
 

Бизнесменът Мариан Колев посочи, че трудовото право не е дало отговор на въпроса кой трябва да плаща за тестовете на служителите – те самите или работодателите.

 

„Мисля, че това е решение на всеки един работодател. Специално за нашата фирма това, което ние сметнахме за справедливо, е първите няколко теста да са за сметка на работодателя, а оттам нататък да решава служителят. Ситуацията в момента е много по-различна от изминалите три локдауна. Тогава служителите искаха да дойдат на работа, но не можеха, защото магазинът беше затворен. В момента могат, но не искат, защото се притесняват от ваксините. Мисля, че донякъде е балансирано да му дадем повече време, отколкото ни остави държавата, давайки ни само 5 дни за гратисен период”, обясни той.

 

Колев не възнамерява да уволнява служители, но тези, които откажат да си направят тест или ваксина, вероятно ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск. Подобно е и решението във фирмата на Пенчев. Неговите служители също са получили отсрочка, в която да се ваксинират. Според него обаче има друг проблем, който е фундаментален.

 

„Народопсихологията е такава, че когато човек получи нещо безплатно, той не го цени. Още повече – те си мисля, че щом ги натискаш да получат нещо безплатно, то най-вероятно е много вредно. Безплатното тестване и ваксини само разглезват човечеството. Не е работа на никого да плаща за чуждото здраве. Хората трябва да се грижат за собственото си здраве. И това, че една група хора помага на друг група хора е добре, но трябва да чувстваме поне някаква благодарност”, каза Пенчев. Той е на мнение, че предприемачите и работодателите не бива да „мрънкат” и да се оплакват. Според него, ако държавата ще помага, не трябва да е на тях.

„Когато кажат, че държавата е помогнала на бизнеса, това означава, че тя е задължила някой да помогне на друг. Кротките и работливите помагат на буйните тарикати. Когато някой започне да иска пари от държавата, особено работодателите, това означава, че искат някой да работи безплатно за тях. Това е крайно несправедливо. Работодателите не са най-слабите в обществото”, категоричен е Пенчев.

 

„Моето мнение е, че мярката работи, въпреки многото критики, че е закъсняла. Може и да е така. Но сега има опашки за ваксини. Тази мярка е много по-работна от стандартната аргументация”, добави бизнесменът. Пенчев добави, че според него въвеждането на зелените сертификати е обяснено грешно. Той посочи, че хората приемат мярката като забрана, а тя е точно обратното.


Политиците не говорят като мен за антиваксърите. Те трябва да говорят по благичко. Няма да посегнат на антиваксърите и т.н. Всяка принуда предизвиква протести. Но това е необходима принуда - ваксинирането., посочи той.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7020 |17.09.2021 Ивайло Мирчев: Когато мафията си има главен прокурор, не ви трябват нито министри, нито премиер . 24| 8088 |17.05.2021 Ивайло Мирчев: Всички шефове на служби към МВР са в неплатен отпуск заради страх от уволнение . 13| 7715 |02.04.2021 Проф. Ивайло Дичев: Борисов няма да може да управлява, но ще се спаси от разследване . 30| 8651 |25.11.2020 Ивайло Аврамов: Сбогом, на виртуалните ”революционери”!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads