Реклама / Ads
43| 14934 |28.01.2020 ПОЛИТИКА

Близнашки: Тежка нощ очаква Радев. Естествинят изход е оставка

.
Тази нощ Радев ще трябва да вземе едни от най-тежките и важни решения в живота си. Естественият изход за него е оставка. Иначе започва ходене по мъките. Това заяви в предаването “Денят ON AIR” бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.
 

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", смята Близнашки и допълни - искането на държавния глава е подкладило огъня и нещата са придобили неочакван развой.

 

"Държавният глава доста предизвиквателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

 

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

 

Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

 

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки.

 

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7420 |11.01.2020 Социологът Кольо Колев: Очаквам оставката и на министър Аврамова . 13| 7399 |21.11.2019 Modern Diplomacy: Какво да очакваме от визитата на Борисов в Белия Дом . 8| 8751 |25.10.2019 Андрей Райчев не очаква президентът да реши за Гешев между двата тура на изборите . 6| 9050 |22.10.2019 Очаква се последният доклад за България, задава се спиране на евросредства?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads