Реклама / Ads
2| 10568 |12.10.2018 АКТУАЛНО

БОЕЦ със сигнал срещу Цветан Цветанов

.
Георги Георгиев от ГД ”БОЕЦ”
ГД ”БОЕЦ” са внесли сигнал до КПКОНПИ срещу Цветан Цветанов. Той е бившт министър на вътрешните работи в кабинета на Борисов в приода 2009г. - 2013г. Сигналът е за причинени от Цветанов щети за държавата в особено големи размери заради множество обезщетения, които България е изплатила по дела в Страсбург.
 

Георги Георгиев от ГД "БОЕЦ" обяснява, че сигналът им срещу Цветанов вече е внасян в прокуратурата. Получен е отговор, че Цветанов действително е нарушил чл. 6 от ЕКЗПЧ, в резултат на което са причинение щети за държавата, но няма данни за извършено престъпление. Според Георгиев сега се дава възможност и на КПКОНПИ да разпънат чадъра си на д Цветанов и да затвърдят образа си на слуги на властимащите.

 

Ето какво публикуаха от БОЕЦ по повод днешния им сигнал:

 

БОЕЦ внесохме сигнал до КПКОНПИ срещу бившият министър на вътрешните работи от кабинета на Буда 1 (2009г. - 2013г.) - Цветан Цветанов. Сигнала е по повод причинени от Цветанов щети за държавата в особено големи размери. Щетите са в резултат на множество обезщетения, които България е осъдена да изплати по дела в международният съд за защита правата на човека в Страсбург. Основание за тези дела са действия на Цветанов и ръководените от него служители на МВР, при извършване на брутални арести и изявления на бившитя министър включително и от парламентарната трибуна, нарушаващи презумнцията за невиновност, нарушаващи човешките права и унижаващи човешкото достойнство. Тези действия на Цветанов са изрично посочени в мотивите на ЕСПЧ, както и той е визиран персонално.


Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър! Напротив! Те продължават да стоят в управлението и да нанасят вреди на държавата!


БОЕЦ изразяваме категоричното си убеждение, че всяко длъжностно лице носи персонална отговорност за своите действия и бездействие довели до щети за държавата. В случая имаме доказани действия и ясен и установен извършител, но нямаме санкция. Имаме присъди срещу България, но нямаме виновни. БОЕЦ считаме , че действията на Цветан Цветанов са продиктувани от стремежа му да спечели политически дивиденти за себе си, както и за политическата партия на която е зам. председател – ГЕРБ. БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че действията на Цветанов се дължат на изпълнение на политически и криминални поръчки за репресиране на упражняване на натиск над политически опоненти и неудобни за властта бизнесмени, от които поръчки е възможно да е получил и лични облаги.


БОЕЦ изискваме от КПКОНПИ да извърши задълбочена проверка по същество на нашият сигнал и да бъде потърсена наказателна отговорност на Цветан Цветанов и останалите лица, отговорни за действията довели до осъдителни присъди срещу България в съда в Страсбург и причиняване на щети в особено големи размери за държавата по изплащане на присъдените обезщетения. Заявяваме и нашето желание да бъдем писмено уведомени за резултатите от проверката, както и съгласието ни да бъдем осветлени, като автори на този сигнал.


Припомняме, че преди седмица БОЕЦ внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до ЕК и централата на "Европол" в Хага по повод избора на Цветанов за член на УС на европейската полицейска агенция!


След сигнала ни до КПКОНПИ срещу депутата Пеевски и изявлението на нейният председател, че Пеевски е "най-чистият" и срещу него не е извършена проверка по същество, БОЕЦ разобличихме тази структура, като поредната мафиотска бригада за разтваряне на институционален чадър над мафията и изпълнение на мокри поръчки. Принудихме ги да покажат истинското си лице. С настоящият сигнал продължаваме битката си срещу мафията, нейните представители във властта и искаме да провокираме общественото внимание и реакция. Дебелите и наглите продължават да превръщат държавата ни в кочина, а ние плащаме цената за това, в буквалният и преносен смисъл!


БОЕЦ, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5828 |19.09.2018 Проверяват длъжностни лица за корупция и конфликт на интереси само по сигнал . 11| 16337 |14.08.2018 Блокираха страницата на БОЕЦ заради публикация за НАП . 14| 44519 |07.07.2018 Люба Кулезич: Цацаров, Борисов, Пеевски, Гешев и Цветанов ще понесат наказание по законите на Вселената . 15| 32524 |09.05.2018 greshka49

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads