Реклама / Ads
32| 17330 |11.12.2018 ГЛАСЪТ

Данаил Кирилов се подигра с решението на Върховния касационен съд за КПКОНПИ, готвят брадва за неудобните

.
Данали Кирилов
Юридическото острие на ГЕРБ Данаил Кирилов се подигра с ВКС. Както стана известно, на 07.12.2018 г., гражданските съдии на Върховен касационен съд приеха тълкувателно решение № 4/2016 г., което е задължително за правоприлагането и с което се сложи край на порочната практика, създадена от Пламен Георгиев и поддръжниците му от ГЕРБ, като Данаил Кирилов и Цветан Цветанов, да се претендира за отнемане имущество на оправдани или невинни хора.
 

По този начин един от методите за притискане на неудобни бе спрян, тъй като досега беше достатъчно прокуратурата да измисли някакво си обвинение,  да го изпрати на КПКОНПИ и след това "жална му майка" на неудобния. С неясни методики, измислени за конкретният човек, Пламен Георгиев запорира имущество и води дела за отнемане, които със сигурност ще продължат години. 

 

Докато Георгиев хлипаше разочаровано пред Пеевските медии, как над 300 дела по отменения вече Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество ще бъдат прекратени, а удобни медии надаваха вой срещу председателя на Върховен съд Лозан Панов, тайничко новият мегаюрист Данаил Кирилов седна и подготви пълна паромяна на българското законодателство, с което да удовлетвори шефа на КПКОНПИ. 

 

Безсънният му труд през отминалата събота и неделя очевидно е дала плод, защото още в понеделник, 10.12.2018 г., в деловодството на Нарадното събрание под № 854-01-87 е внесен Законопроект за промяна на сега действащият Закон за противодействие на корупцията. В него най-брутално се казва на съдиите от Върховен касационен съд да вървят на ........... Данайл Кирилов по абсолютно брутален начин предлага поправка в закона с текст, противоречащ на решението на ВКС. С две думи, не ни интересува дали някой е невинен или е с прекратено наказателно производство. Ще го съдим и ще му отнемаме имотите, ако си решим.

 

Още по брутална е и следващата поправка, свързана със сроковете за провеждане на проверките от Пламен Георгиев. По закон са година, плюс еднократно удължаване на срока с шест месеца. Тъй като тези срокове не се спазват от Комисията и могат да си проверяват с години някой си от съдилищата реагираха на това безобразие и прекратиха до момента 116 дела за 86 млн. лева. Всичките тези прекратени дела са по вина единствено на Пламен Георгиев и организацията на работа, която е създал. Комисията му не счита за необходимо да спазва, каквито и да било срокове. По тази причина бе образувано ново Тълкувателно дело № 1/2018 г. на ВКС, което ще се произнесе догодина. Ако ВКС реши, че посочените срокове в закона са задължителни, то всички тези дела наистина ще бъдат окончателно прекратени, поради грубото неспазване на закона от страна на Пламен Георгиев.

 

Тичайки пред вятъра, Данаил Кирилов прави промяна и в тази част, като иска да бъде приет текст, с който да се бетонира беззаконието в деиствията на Комисията. Без значение дали срока на проверката е спазен или не, дело за отнемане ще има на всяка цена. За да демонстрира превъзходството си пред някакви си върховни съдии, новият корифей на правото Данаил Кирилов предлага тези промени да влязат със задна дата – 23.01.2018 г., което според юристи е пълно погазване на законодателството и основните му принципи за справедливост и предвидимост.

 

Поздравления г-н Кирилов. Днес вие доказахте, че спокойно можете да закриете Върховен касационен съд и да си измисляте закони заради човека. Така си измислихте закони за КТБ, променяте НПК, заради Иванчева или по поръчка на Гешев. Вчера сътворихте поредното си юридическо „чудо” заради Пламен Георгиев.

 

Отменихте електронното гласуване. Защо да не очакваме с трепет бъдещи  правни проблясъци на тема – връщането на Народния съд, отварянето на трудово-възпитателните лагери за инакомислещите. Вече е ясно на всички имащи поне малко правни знания, че Европейският съд по правата на човека ще бъде единствената инстанция, която ще ни овъзмезди за мракобесието на държавата.

 

 

Екип на Фрогнюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 15701 |03.12.2018 Някой не внимава в картинката за АЕЦ ”Белене”. Нали, Теменужке? . 14| 13073 |30.11.2018 Кел файда, ако един ден у нас се признае прокурорски геноцид . 9| 15080 |28.11.2018 Няма лобисти в парламента?! Така ли, г-жо Караянчева? . 33| 62132 |24.11.2018 Какво се случи със Слави Трифонов - коментират Люба Кулезич и Сашо Диков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads