Реклама / Ads
12| 9499 |18.08.2017 ПОЛИТИКА

Деница Златева: Пришиването на Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ

.
Деница Златева Източник: БГНЕС
Не се разграничаваме от проекта ”Цанков камък”, но се разграничаваме от това, че 7 години след експлоатацията му, той се вади в летните месеци пред медиите. Това е изместване на фокуса на вниманието. Виждате, че имаме ”Суджукгейт” и други подобни. Опитват се да удрят Корнелия Нинова, но тя не е отговаряля за енергийния сектор по това време.
 
Това зяви пред bTV зам.-председателят на БСП Деница Златева.

В момента "Цанков камък" се използва за чисто политическо говорене, за атаки срещу лидер на опозиционна сила. Това е изключително популистко говорене и смятам, че Корнелия Нинова ще изчисти името си, надявам се прокуратурата да отговори в срок., каза още Златева.

Пришиването на Делян Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ, категорична бе Деница Златева  по повод реплика на премиера Бойко Борисов. Борисов обяви, че БСП и ДПС се готвят да управляват заедно, а в същото време Делян Пеевски (депутат от ДПС) се пришива на ГЕРБ.

След изборите през март никога не е ставало въпрос, нито са водени разговори за коалиция с ДПС, категорична е Златева.

Тя определи като мъдро решението на ръководството на БСП тя да не участва в кабинета „Борисов 3”. Златева беше вицепремиер по подготовката на европрпедседателството в служебния кабинет на Огнян Герджиков и беше поканена от Борисов да остане и в редовното правителство на този пост.

Златева коментира и проблемите с Боршош и НДК, на който беше принципал. Според нея основната й задача в рамките на служебното правителство е била да навакса закъснението и да финализира всички допълнителни изисквания. Всеки месец съм получавала справки за дейността на НДК, и през трите месеца дружеството е било с негативен финансов резултат. Но в НДК има и счетоводни загуби, амортизационни отчисления...Факт е, че трябва да се преосмисли начинът на финансиране на НДК, смята Златева.

Тя подчерта, че не е уволнила или сменила нито един служител, който отговаря за европредседателството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5118 |16.08.2017 Нинова стресна ГЕРБ със сезирането на австрийската прокуратура . 10| 7564 |12.08.2017 Нинова към Борисов: Подайте сигнал до прокуратурата за ”Цанков камък”, но включете и себе си в него . 3| 5469 |04.08.2017 Нинова започна консултации с президента за Антикорупционния закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads