Реклама / Ads
25| 10356 |10.08.2021 ИНТЕРВЮ

Диана Дамянова пред Фрог: ИТН да дадат тихата си подкрепа за кабинет на протестните партии

.
Диана Дамянова
Достоен беше този ход на ”Има такъв народ”, защото иначе можеха да позволят на ГЕРБ да играе игрички с фалшиви мнозинства. Бих ги помолила да излязат от залата и да дадат тихото си съгласие за правителство на другите протестни партии.
 

Това заяви в интервю за FrogNews пиар експертът Диана Дамянова. Повод за коментара й е решението на ИТН да не внесе утре за гласуване предложението си за кабинет.


Ето и цялото интервю: 


Госпожо Дамянова, ходът на "Има такъв народ" дойде като гръм от ясно небе за мнозина. Вие очаквахте ли подобен развой и какво мислите за решението на Трифоновата формация? 


Смятам, че този ход е достоен. Иначе "Има такъв народ" можеха да позволят на ГЕРБ да играе игрички с фалшиви мнозинства. Достойно е и това, че казаха какво ще правят с президентските избори. 


От тук нататък - бих ги помолила при следващо гласуване да излязат от залата и да дадат своето тихо съгласие за кабинет на останалите протестни партии. Това е "детската ми мечта". ГЕРБ в момента доволно потриват ръце. Борисов не е премахнат изцяло. Вероятно и кранчетата текат, въпреки усилията на служебните министри. 


Иска ми се пасивно да подкрепят кабинет на протестните партии без да го правят фактически. 


Почти сигурно обаче е, че трети мандат ще бъде връчен на БСП. Идват президентски избори все пак... 


Няма значение. Нямам никакви съмнения, че двете протестни партии заедно с БСП са способни да постигнат консенсус и да бъде излъчено правителство с къс хоризонт от около 6 месеца. 


А печеливш ход ли е това решение за "Има такъв народ"? 


Вероятно не. "Има такъв народ" искат да играят като мачовци, които не се съобразяват с нищо, не цепят басма никому. Това би ги довело до едно най-обикновено гласуване против евентуално предложение за правителство. Но тези 5-6 месеца биха били полезни за самите тях да сложат ред в собствените си редици. 


Различават се прогнозите за това как партиите биха използвали това време. 


Най-добре би било да има правителство до пролетта, което да извърши част от нужните реформи. Това може да стане само с тихата подкрепа на "Има такъв народ". 


интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8508 |10.08.2021 Слави Василев пред Фрог: Решението на ИТН значи нови избори . 27| 17106 |09.08.2021 Д-р Гълъбова пред Фрог: И досега е имало хашлашки език, арогантност. Съкрушително е, защото се борим именно срещу това . 21| 14709 |05.08.2021 Николай Хаджигенов пред Фрог: Спецпрокуратурата и спецсъдът саботират комисията за незаконно подслушване. Свинщина! . 24| 17913 |05.08.2021 Георги Киряков пред Фрог: Може да има правителство на окопитило се задкулисие или недекларирана подмяна, възможен сценарий - ”избори до дупка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads