Реклама / Ads
8| 11810 |26.02.2019 ПОЛИТИКА

Доган заповядал 400 000 гласа от ДПС на евроизборите

.
Ахмед Доган
Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат, формалните номинации от местните структури ще се правят до 30 март
 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поставил задача на оперативното ръководство на ДПС да спечели 400 000 глава на европейските избори през май. На проведения миналата седмица Централен съвет, нормативът е бил спуснат на кметовете и местни лидери. Който от градоначалниците се провали – няма да бъде номиниран за нов мандат на местните избори през октомври, пише още Rodopi 24..

 

Нормативът касае най-вече общинските кметове, които имат амбиции за нов мандат, но отговорност ще носят и председателите на Общински съвети и местните партийни лидери, които традиционно имат амбиции за кметския стол. Бариерата е най-висока в „бастиона на ДПС“ Кърджали. Исканият от централата резултат за община Кърджали е 14 000 гласа. Общо в 7-те кърджалийски общини формалният председател Мустафа Карадайъ очаква 50 000 гласа, а в цялата страна – 390 000 – 400 хиляди гласа.

Номинации за включване в евролистата на ДПС ще се правят от структурите до 30 март. По правило те са формални, защото партийното ръководство издава заповеди на местните структури кого да издигнат и кого не. Депесарите, които искат да попаднат на челните места също оказват натиск върху местните лидери.

 

Отговорност за подредбата, утвърждаването и регистрацията на листата ще имат председателят на ДПС и Централното оперативно бюро.

 

Критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за евролистата на ДПС, са: задълбочено познаване на европейските институции и политики, като условие за отстояване на българския национален интерес; съпричастност към ценностите на либерализма; професионален и политически опит; владеене на английски, френски или немски език; изграден авторитет; добри комуникационни способности и умение за работа в екип.

 

Чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии – това ще са приоритетите на ДПС в кампанията за евроизборите.

 

Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат. Слухът, разпространяван от младежкия лидер Илхан Кючюк, че той ще води евролистата се оказа само слух. Ако въобще попадне там, той ще е на последно място, казват от ДПС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13548 |26.02.2019 Ненчев: Всичко в парламента е в ръцете на Ахмед Доган . 3| 15288 |29.01.2019 Орхан Исмаилов: Провалени политици като Доган, Дал и Местан в чувал и на бунището . 0| 10205 |25.01.2019 Орхан Исмаилов: Касим Дал иска да ръководи като Доган, няма да подам оставка . 9| 7141 |21.12.2018 Симеонов за Доган по Джером: Празни мисли на един празен човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads