Реклама / Ads
22| 9867 |06.09.2015 НОВИНИ

Дончева: Мнозинството е зависимо от Пеевски и Данчо Цонев

.
Татяна Дончева
Кунева е политик залитащ по закони с пропагандни цели. Тревожно е, ако законът се занимава с анонимни сигнали. Кунева има законодателен почерк, който е брюкселски. Работа вършат нещата, които не са брюкселски и напудрени. Този стил не ми импонира. Това коментира в „Събуди се” Татяна Дончева по повод антикорупционния закон на Меглена Кунева.
 

Ако в закона има възможност по анонимни доноси да се започне разследване, това са лостове за злоупотреба. Ако сигналът е явен, то този, който го дава, носи отговорност и разследването има смисъл. Няма нужда анонимните сигнали да са средство за наказателна репресия.  Прокуратурата е обслужваща, затова тези сигнали такава роля ще имат. Правосъдието се използва за откровен икономически лост. Част от наказателните дела  се водят за преразпределение на ресурсите. Такъв пример е КТБ. Казвам всичко това от опит, тъй като съм действащ адвокат, уточни Дончева.

 

Тя коментира и ролята на Пеевски в парламента.” Пеевски и Данчо Цонев си правят упражнение върху офшорните закони. Там законът се прави като обувка по мярка. Те се занимават със закона, от който имат интерес.  Управляващото мнозинство е зависимо от тези хора, затова тези хора са там. Това правителство работи на принципа да даде на АБВ и РБ най-горещите картофи”.

 

В "Левски" има подставено лице на Борисов и поставено лице на Пеевски. Нали се сещате, че  един адвокат и един Иво Тонев няма как да оставят парите на масата. Тодор Батков дълго е държан на къс повод, заговори  Дончева на спортна тема.   

 

Няколко стотин клубове имат Камен Костадинов и Пеевски. Министерството на спорта прави нещо разумно – да изчисти фиктивните клубове. В България трябва да се въведе законодателство като гръцкото. Държавата трябва да даде отпор на черното тото. Трябва да се спре и това -  да се използват футболни агитки за политически цели, категорична е адвокатката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8896 |12.08.2015 Т. Дончева: Ген. Киров не казва, къде са парите... . 0| 10289 |24.07.2015 Дончева: От години циркулира дело срещу Й. Цонев за покупка на гласове . 0| 5788 |11.07.2015 Дончева: Борисов ще играе за президент с подкрепата на ДПС . 0| 9327 |08.07.2015 Татяна Дончева: Гърците не позволяват да потъпкват националното им достойнство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads