Реклама / Ads
1| 3032 |13.10.2017 НОВИНИ

Йончева: Група от 40 мигранти прескача оградата ни за минути

.
Елена Йончева
Законът, с който оградата на границата бе превърната в обект от стратегическо значение, е насочен срещу депутати журналисти, които искат да разследват. В момента се разследват съмнения за корупционни практики при строежа на оградата, както и бежански потоци. Това каза депутатът от БСП Елена Йончева по БТВ.
 

Разполагаме с документи, от които е видно, че са отпуснати определени средства за строежа на оградата. Но след това гранична полиция пише писмо до областните управители да промeнят тези пректи. Оградата се превръща в съоръжение, които не е препятствие.

Ако се разходите до границата, ще видите, че тя се прескача за минути от група от 40 души . Това съм го документирала. И това не е един случай. Бежанците се снимат, за да рекламират колко лесно се минава през българската ограда. В Турция има цели колекции от стълби. Това са сгъваеми, трафикантите си ги взимат със себе си. Оградата е направена неефективно. Тя не върши своята функция. Тя вече е построена и няма как да се дадат нови милиони за нея. Част от парите са отишли някъде. При един дъжд част от оградата може да увисне. Под нея има ров от 2 до 5 метра, показа Йончева на снимка.

 

 

 

И продължи: Ясно е, че ограда не може да спре бежанците. Трябва да работи интегрираната система за наблюдение. В това народно събрание се оказа, че в хасковско камерите не работят. Без камери и датчици не може да се регистрират бежанците. Камерите не работят 2,5 г. Гранична полиция прави възможно, за да работят тези камери. Ние помагаме. Не виждам как сме опасни за националната сигурност?! Събирам документи и показвам какво се случва на границата. Надявам се ДАНС и прокуратурата да си свършат работата. Съдействам на ДАНС, въпреки, че не съм задължена. Има огромен мигрантски натиск и за това не се говори. Те минават по определени канали, събират се определени пари.


Управляващите считат, че това не ни засяга. Това е голяма заблуда. Особена в тази политическа ситуация. Има няколко групи-каналджии. ДАНС и МВР знаят за тях. Може би ги проучват, може би са ги оставили, не зная. Всички знаят за тях. То е като Делян Добрев. Отидете в Свиленград и Хасково, поговорете с хората. Това е обществена тайна. В момента се опитват да затворят устата на журналисти и депутати за състоянието на оградата. Криейки истината за това, което се случва на границата, това е опасно за националната сигурност. Защото не могат да се вземат адекватни мерки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4482 |18.10.2017 Седмина от разбитата група с обвинения за трафик на мигранти . 0| 3862 |05.10.2017 Румъния спипа петима българи-трафиканти с 14 мигранти . 0| 3933 |05.10.2017 В Австрия арестуваха българин, превозващ 18 мигранти . 5| 4497 |03.10.2017 Елена Йончева: Атаката ми не е срещу Добрев, а срещу модела ”Добрев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads