Реклама / Ads
4| 10918 |23.01.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Пловдивската схема на Пеевски срещу „Глориент Инвестмънт”

.
Сотир Цацаров и Делян Пеевски
Техномаркет България АД, собственост на НСН Инвестмънт, а по този начин и на скандалния депутат Делян Пеевски, използва съдебни трикове, за да проточи делата си срещу „Глориент Инвестмънт БГ” ООД.
 

Това разкриха адвокатите на инвестиционния фонд East Balkan Properties, който е мажоритарен собственик на Глориент и който води съдебна сага в над 80 дела срещу Пеевски. Според чуждестранните инвеститори след като в началото на 2016 г. Техномаркет официални минава в ръцете на Пеевски, то веригата за техника спира да плаща наемите за обектите, които ползва и които са отдадени от Глориент.

 

Пред Фрог адвокатите на East Balkan Properties обаче разкриха интересна схема, с която Техномаркет успява да забави и проточи значително делата, които завежда срещу Глориент. Всичките искове на контролираната от Пеевски и майка му верига се завеждат в Пловдивския окръжен съд, въпреки че са подсъдни на други съдилища. Дори за обекти в София Техномаркет се обръща към пловдивските магистрати.

 

Според адвокатите целта на тези действия са именно умишлено забавяне на делата, докато самият пловдивски съд отсъди, че те не са от компетенцията му. Но винаги съществувала и възможността съдът да допусне с някакви мотиви делата да се гледат при него.

 

Според адвокатите на чуждите инвеститори странно е, че Техномаркет завежда не по едно, а по две дела за един и същ имот – за нищожност на нотариалния акт за покупка и за нищожност на вече прекратения договор за наем на същия обект на основание на нищожен нотариален акт.

 

С цел забавяне на делата "Техномаркет" подава иск за един обект, после го оттегля, но след това отново го внася в съда.

 

Не е никак чудно, че компанията на Пеевски избира Пловдивски окръжен съд за свой основен съдебен пристан. Според източници в съдебната система съдилището в Пловдив е особено добре настроено към депутатът от ДПС, а влиянието му сред магистратите е ненакърнимо. За пример се дава фактът, че главният прокурор Сотир Цацаров, който също е сочен за основен сподвижник на модела #Кой, е бивш председател на Пловдивския окръжен съд.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4030 |20.01.2017 ФРОГОКО: Мъгляви санкции за тецовете, заради които търсихме помощ от Румъния . 3| 5917 |19.01.2017 Фрогоко: За българо-ромската „интеграция” в действие . 0| 4835 |17.01.2017 ФРОГОКО: Царят не дава, но пъдарят дава още пари на джипитата . 0| 3718 |17.01.2017 Ало-измамници взеха от баба 6 бона по схемата „фалшиво ченге”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads