Реклама / Ads
14| 5904 |16.06.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов: ДПС да бъде изолирано от прокуратурата

.
Това е целенасочен сценарий с цел отклоняване на вниманието от искането за оставка на кабинета "Орешарски". Единственият отговор, който имам е, че тази сцена се разиграва, защото няма оставка на правителството. Цели се да остане незабелязано, че основните политически сили не си изпълняват ангажиментите. Това каза ген. Атанас Атанасов по bTV по повод сценария Пеевски - Цветан Василев.
 

Аз не съм съгласен с тезата на ген. Атанасов. Делян Пеевски имаше обтегнати отношения с Цветан Василев още преди изборите. По-скоро проблемът е между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Задкулисните играчи управляват големите компании и големите обществените поръчки. Когато поръчките бъдат оттеглени задкулисните фигури започват да се карат. Вижте кои фирми стоят зад проекта "Южен поток", категоричен е Дикме. Според него спирането на проекта "Южен поток" е внесло големия разрив в отношенията на задкулисието. Според него основната причина за разривът в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев са икономически. Виждаме каква е политическата ситуацията в страната, засилване на охраната на политиците, взаимни обвинения за опити за разчистване на сметки.

Ген Атанасов коментира, че когато не се изпълняват желанията на почетния лидер на ДПС се случват скандали в обществото. Има определени принципи в работата на Доган и когато има неподчинение, се режат глави. Днес властта е в много тежко изпитание, освен, че трябва да се смени властта трябва да се отклони общественото внимание, за да се успокоят нещата около газопровода. Няколко милиарда трябва да бъдат разпределени по "Южен поток", а те се отдалечават. Сега банката на Цветан Василев на Доган ли е?, коментира ген. Атанасов.

Според Атанасов хората в своята мотивация, когато гласуват на изборите трябва да си зададат въпроса дали искат ДПС да е във властта или не. За да могат да се случат някакви реални реформи ДПС трябва да мине в опозиция. Ако тази партия участва в управлението няма да стигнем доникъде.

Мехмед Дикме коментира, че не трябва негативите да се приписват на партията. Според него реформи в ДПС са се правили много пъти, но без резултат. "Определен кръг от хората не позволяват партията да се развива и реформира. Поставят се послушковци, които да изпълняват определени поръчки. Ако ДПС мине в опозиция всички останали партии трябва да се отворят към помаците в България", смята Дикме.

Къде са институциите?, попита ген. Атанасов. Този сценарий за плануване на убийството на Пеевски е измислен. Целта е да се избегне подаването на оставка. Докога ще се фокусираме върху тази манипулация. Ако някой някого поръчва това не се чува по медиите. Виждаме народни представители с охрана, на която нямат право, убеден е Атанасов. Той подчерта, че имаме ситуация, в която се сменя собствеността на банката, която обслужва държавата. Когато се разбутва банковата система винаги има рискове. Държавата е в изключително тежко финансово положение. От 1997 г. за втори път държавата е в подобно положение. Държавата върви към дъното и горко на този, който дойде на власт след това правителство. Правят се разходи, които не са необходими. Това са пари, които отиват за купуване на гласове, текат към обръчи от фирми.

Възможно е да не се подаде оставка, смята Дикме. Сега е времето, когато главния прокурор трябва да излезе и да разсее съмненията, че той е зависим. Трябва да разберем кой е авторът на този сценарий, изтъкна Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7692 |15.06.2014 Ген. Атанасов: Разривът е между Доган и Цветан Василев . 25| 5611 |14.06.2014 Цвета Караянчева: Станишев бърза с изборите, за да не бъде сменен . 40| 7960 |14.06.2014 Борисов: Цветанов няма да бъде министър при ново управление на ГЕРБ . 20| 5064 |11.06.2014 Кънчо Стойчев:Въпреки ГЕРБ-вълната и Борисов ще бъде повален от недоволство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads