Реклама / Ads
14| 5138 |19.06.2014 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Отклоняват ни вниманието от оставката

.
Ген. Атанас Атанасов
Скандалът Делян Пеевски-Цветан Василев е контролиран. Целта е да се разсее общественото внимание от въпроса защо няма оставка.
 

Това заяви ген. Атанас Атанасов в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия. Според него Пеевски и Василев са функция на "корпорацията ДПС сараите и комбинацията с бившия репресивен апарат на комунистическия режим". Всичко, което се случва днес, е с цел да не се подаде оставка до юли, после да излязат в отпуск, да останат до септември, а междувременно да се свършат разни неща, включително да се прокарат 7-8 лобистки закона, заяви ген. Атанасов.

Осман Октай заяви в студиото, че никога досега задкулисни играчи не са си вадили кирливите ризи до такава степен. Според него идва началото на края на "ерата Доган".
Бившият зам.-председаткел на ДПС повтори казаното от него и преди - че в момента се търси нова банка за руските капитали у нас и разместването предизвиква напрежение. Той лансира и тезата за "тайнствен генерал от върха на службите", офицер от запаса, който е силната фигура в настоящата ситуация и координира ситуацията във връзка със скандала Пеевски-Василев.

У нас има огромен дисбаланс на институциите, смята Атанасов. Според него прокуратурата е зависима и това е институцията, която има най-голяма нужда от реформа. Не може Цацаров да бяга по тъча. Не може прокуратурата да започне разследване срещу държавния глава, който има абсолютен имунитет и после главният прокурор да излезе и да каже - ами грешка станала някаква, извинявайте. Не може и сега - да арестува някакви хора уж за убийство, а после да каже - ами подведени сме, посочи Атанасов. Не може тази институция да се занимава с политика. Това е недопустимо и трябва да бъде санкционирано, категоричен беше Атанасов.

В отговор на въпрос как е избран Делян Пеевски да извърви този път Осман Октай припомни биографията на Илия Павлов и каза, че както навремето Илия Павлов е седял на стола до Доган, то сега и Пеевски седи по същия начин. Обаче сега, според Октай, тези хора са влезли директно във властта. Според Атанасов превръщането на 33-годишния депутат във „властелин на държавата" е плод на комплексни усилия.

Пеевски ще остане в ЕП следващите пет години и ще забравим, прогнозира Осман Октай. Надявам се Пеевски да остане в историята след тези избори. Той вече няма да бъде депутат на ДПС, каза той.  

Управляващата коалиция БСП-ДПС отиват в опозиция, създава се коалиция без тях и се реформира държавата. Това е полезният ход за България, посочи генерал Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5208 |17.06.2014 Ген. Атанасов:Прокуратурата е безконтролна,има дисбаланс на институциите . 14| 5892 |16.06.2014 Ген. Атанасов: ДПС да бъде изолирано от прокуратурата . 34| 7681 |15.06.2014 Ген. Атанасов: Разривът е между Доган и Цветан Василев . 20| 5068 |29.05.2014 Ген. Атанасов: Наркомрежи участваха в евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads