Реклама / Ads
21| 33320 |10.11.2022 ГЛАСЪТ

Гледахте ли Бойко по телевизията? Змея 33 години чака някой да го утрепе, но няма кой

.
България при управлението на Борисов бе с пубертетна демокрация, с остракизъм по съветски: слушкай и плащай, защото иначе ще изпратим товарищ прокурор и ще ти избие зъбите. И така 12 години. Днес има отчетно-изборно събрание, на което партии обсъждат тактиката как да утрепят змея, който тормози народа. Сам народът ги бил избрал да водят тази битка. А змеят, както знаем, мака някой да го приключи вече 33 години и все не се получава...
 

Гледахте ли Борисов по бТВ тази сутрин? Ако сте пропуснали, направете си труда да го видите в интернет. Заслужава си. Точно 33 години след вътрешно-партийния преврат в БКП, бившият премиер Борисов показа нагледно, какво сме успели да сътворим като народ, нация, държава и общество за три десетилетия. Едно чудовище – това е продуктът на българския преход. Не, не субектът от Банкя е самото чудовище – той е логото. Етикета. Рекламата. Кожата или обвивката – както искате го наречете. На онова злокобие, което ченгета, партийни сатрапи и мутри ни сервираха като демокрация.

 

Няма да се спирам на демокрацията и нейният дълъг и криволичещ път от Перикъл до наши дни. Във всичките й форми, грешки и прогреси тя е обратното на всичко, което олицетворяваше Борисов  в т.нар. интервю. Монологът, прекъсван свенливо от водещия, бе конструиран върху платформата: аз съм най-добрият, само аз мога да управлявам държавата. Обвивката на мутро-съветско-мафиотския модел го заяви гордо и самоуверено. Обвини всички във всичко и изтъкна себе си като единствения спасителен пояс за удавника-българин. Така разбрахме, че „Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се“, както твърдеше Остап Бендер, а е в ръцете на Бойко Борисов.

 

Обезверено население, умишлено насърчавано към неграмотност и опростачване, докарано до състояние на безсърдечност, егоцентризъм, заблуди, неспособност да съпреживява и да се разкайва. Замаяна глутница, която постоянно си търси водач. Нашенецът през тези години така и не промени стадното си мислене и не осъзна простата истина, че всеки трябва да разчита на собствените въможности, образование и сили, а не на държавата, каквото й да включва това понятие. Властта само трябва да следи за спазване на законите и правилата. нищо повече. Но при Борисов тя се превърна във тотално владеене на държавата и населението. Аморфната част от хората бе лесно манипулирана, което спомогна да се реализират всички тъмни планове на задкулисието. Така стигнахме до съчетанието алчен, хитър и брутален. Докато другите народи крачеха, падаха, ставаха и продължаваха напред, нашият народ се вторачи в миналото на разпадналия се съветски строй, под зоркото око и внушения на руската и българската посткомунистическата пропаганда.

 

Който прозря сатанинския замисъл за затриване на България, си грабна шапката и раничката и се изнесе накъдето очите му видят. Но не в Русия – такива идиоти няма дори в оределите чугунени редици на бузлуджанци…

 

Мракобесието роди и мита за световна конспирация срещу българите. Световното тайно правителство нацелило точно България, защото била център на вселената, тук се родила епичната мъдрост (на фона на саунтрака на Орфей…) – въобще един тон невероятни глупости. Защото българинът обича друг да е виновен. Той е гениален и специален, но империалистическите гадове не го признават от завист. Зад тези митове и мъгли крадците във властта грабиха, рекетираха и шантажираха.

 

Триумф на примитивизма.

 

Борисов ви дойде като дюшес на табла: показа ви, че простак и тарикат може да се изкатери до пълновластен господар на цяла държава. Древна, с култура, но без научени уроци от историята. Неговият пример даде невиждан размах на разпада на ценности и деморализацията на още непроходилото общество, най-вече на неговия елит.

 

С появата си по бТВ Бойко Борисов ни каза три неща: от бай Тошо насам нищо не се е променило; мат’ряла не става за нищо, щом аз му станах премиер три пъти; и така ще бъде и занапред, защото сте кофти мат’рял.

 

За да е унижението на нацията пълно той се закле, че нямал нито пачки, нито златни кюлчета, работил само за народа, не се е чувал с Иван Гешев от години, направил от България процъвтяваща държава, уредил с Ердоган намаляването на миграционния поток и пр. Забрави да спомене, защо сме на дъното на Европа по всички показатели, но това е досадна дреболия за него? Освен това ритал  футбол, защото си е свършил перфектно работата.

 

Това е резултатът: Борисов – вожд и учител на българския народ.

 

И знаете ли - това ви харесва.

 

Борисов е хитър. Той усеща българите със сетивата си. Ще приласкае с мазни обещания този и онзи и като нищо можем да го видим отново на върха във властта. А докопа ли я пак, ще мачка с нея чаршафите като с онази Мата Хари, дето засне гол в спалнята в "Бояна". В секса с властта той няма скрупули.

 

Какво ни чака? Със сигурност зима...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13880 |15.08.2022 Символ верую: Може да сме мисирки, но дишаме един въздух с Бойко . 0| 16843 |09.08.2022 Прост народ - слаба държава: Земята на Ботев и Левски е още на Бойко и Гешев* . 32| 53727 |23.01.2022 Бойко-песнопойко, Fitch Ratings и солташаците* . 34| 19607 |12.12.2021 Бойко Рашков, папките и Едгар Хувър. Лоша новина за малоумниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads