Реклама / Ads
32| 10310 |03.12.2018 МИСТЕРИИ

Горанов: Ползвам жилище на кръстника Сариев заради земетресение, но настъпих нещо...

.
Източник: БГНЕС
Когато през 2012 г. беше силното земетресение в Перник, живеехме с моето семейство на висок етаж в центъра на София. Децата ни бяха уплашени от трусовете. Тогава моят кръстник г-н Сариев ми предложи жилище, което бе купил с инвестиционни намерения. Това обясни в предаването „Здравей, България” финансовият министър Владислав Горанов във връзка със скандала с неговия апартамент.
 

Не съм мислил за строеж на свое жилище, заяви Горанов.

 

На въпрос как ще коментира очакванията на хората, че обикновено този, който дава нещо безвъзмездно, очаква да получи нещо, Горанов отговори, че отношенията му с Иван Сариев са от преди той да заема публични длъжности.

 

„Нека да се изследва – ако няма спечелени обществени поръчки, ако няма специално третирани фирми от страна на приходната администрация, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси. Защото в противен случай като финансов министър, който ръководи едни от най-големите администрации в държавата, и то свързани с целия икономически живот, аз трябва да се затворя като отшелник някъде и да не се виждам с жив човек”, каза още Владислав Горанов.

 

Той призна, че синът на неговия кръстник, е работил при него във финансовото министерство. „ Христо Съриев бе младши експерт. Той напусна през 2015 г., за да кара докторантура в Бокони”.

 

Заради скандала с апартамента имах няколко посещения във ВКП. Не съм настъпил руска мина, както казва Местан, но все нещо съм настъпил, смята Горанов.

 

Той опроверга твърденията на Валентин Златев, че „разбивката на касовата бележка” осезаемо ще оскъпи горивата. По думите му, тя ще струва около 200 лв.

 

На въпрос как хората ще усетят новия бюджет, след като няма реформи, финансовият министър отговори: „Бюджетът не прави реформи. Той не е нито по-малък, нито по-голям”.

 

По отношение на решението да се вземе колата на омбудсмана Мая Манолова, Горанов коментира: "Не мисля, че е голяма тема Мая Манолова да се движи с влак, тя така пожела. Ако сме й повишили рейтинга, трябва да ни е благодарна”.  

 

НСО трябва да се прекръсти на служба за пазене на Конституцията. Има контингент от хора, които трябва да бъдат обгрижвани, каза още Горанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5821 |02.12.2018 Лули и Нана са имената на първите ГМО бебета . 11| 14242 |02.12.2018 Путин наплю US-филм, Тръмп го нахока за Украйна, Джеки Чан изял $2 млн . 1| 5416 |01.12.2018 Николай Ненчев: Може да няма договор за нови изтребители . 31| 8981 |30.11.2018 Според Цачева, килията на Иванчева и Петрова е о`кей

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads