Реклама / Ads
14| 8764 |10.09.2020 АКТУАЛНО

Христо Иванов: Подготвя се поредната кражба на изборите в България

.
Източник: БГНЕС
На днешния протест срещу Изборния кодекс на ГЕРБ Христо Иванов настоя още веднъж ГЕРБ да се откажат от своите изменения на ИК в последния момент.
 

“Управляващите правят ревизия на Изборния кодекс, на изборните правила, така че да си подготвят условията за техническо надмощие и победа на изборите. Подготвя се поредната кражба на изборите в България.” - заяви съпредседателят на Демократична България и допълни, че има много ясен международен стандарт, според който една година преди избори не се променят изборните правила и изборният закон.


“Това е все едно преди футболното първенство единият от отборите да вземе да променя правила, по които се провежда първенството.” - поясни той и отбеляза, че тази практика е от години традиционна за управляващите.


Лидерът на “Да, България!” отдели специално внимание на темата за електронното гласуване и българите в чужбина.

 

“Внесли сме, освен това, още преди две години конкретни предложения за дистанционно гласуване, така че българите в чужбина да могат пълноценно да участва в гласуването. Защото това е най-големият резерв от свободни избиратели. Това е начинът да се счупи доминацията на платените и контролираните гласове в България.”


Според Иванов масовото вкарване на българите в чужбина в изборния процес няма да позволи на онези няколкостотин хиляди гласа, които са контролирани, манипулирани, купени, да определят изхода от гласуването.


“Освен това масовото участие на българите в чужбина е начин тези хора, този човешки резерв, човешки капитал на България, да остане във връзка с българската демокрация и да остане част от голямата България” - допълни той и допълни, че ако управляващите не могат да въведат електронно гласуване, могат поне да въведат гласуване по пощата, каквото съществува от 19 в. във всяка развита демократична система.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 13223 |14.08.2020 Проф. Иво Христов: Статуквото се бетонира, предложенията на Борисов не са в дневния ред на протеста . 54| 20924 |10.08.2020 Христо Иванов: Премиерът анонсира края на своето управление под влиянието на Пеевски . 38| 10095 |23.07.2020 Христо Иванов: Не искам да ставам главен прокурор, разместиха столовете на палубата на ”Титаник” . 59| 13427 |21.07.2020 Христо Иванов е пред ТЕЦ ”Варна” и обяви: Ахмед Доган печели от сметките за ток на гражданите /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads