Реклама / Ads
2| 7567 |13.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Илиан Василев: Иванчева и Петрова - ефектът на ”бездействието” върху прегрял пазар на недвижимости

.
Илиан Василев
Иванчева и Петрова не зная дали съзнателно или несъзнателно, са предпазвали София от крах на пазара на недвижимости и спукване на балона, който постоянно се надува от несъобразени с търсенето проекти. Прочетете този тревожен анализ и дано разберете, че не винаги ”бездействието” води до отрицателни резултати. Докато едни строят, други губят. Цели квартали се превръщат в призраци. И това е ОК?
 

Така Илиан Василев анонсира анализа, публикуван в блога му, който той е направил във връзка със строежите в „Младост“.

 

Днес си мислих за големият "грях" на Иванчева и Петрова, за това че спирали апетите на строителите да построят големи и много сгради в Младост. Защото пречела на бизнеса, особено с недвижимите имоти. Ерго била против икономическото развитие на столицата.

 

Като човек, който още в първите години на професионалното си развитие се занимавах с недвижимости, мога още от сега да ви уверя . тези две жени, не зная дали съзнателно или несъзнателно, но са предпазили или поне отложили краха на пазара на недвижимости и спукване на имотния балон, който постоянно се надува от несъобразени с търсенето проекти на микса от корупция и пари...

 

Всеки в бизнеса ще ви каже, че в София все по-голяма част от новопостроените жилища вечер не светят или има много прозорци, които не светят. Защото апартаментите се купуват като инвестиция, без изобщо да има идея да намерят някога наемател или собственик. Все повече офисни и жилищни площи остават незаети, но бизнеса с кредитите и най-вече прането на пари през имотите върви. Ясно е, че икономическият цикъл премина пика си и ни чакат трудни времена.

 

Е, кажете, на този фон тези 60 огромни сгради, които ще се строят, докато Иванчева и Петрова са в затвора и бързат да им пуснат всякакви разрешителни, като поставят софиянци пред свършен фак, какъв ефект ще имат върху пазара на недвижими имоти?

 

Вероятно без да знаят - просто по силата на непазарните си рефлекси - да търсят градинки като ангажимент и така да забавят свръхапетите на кошмарните инвеститори, за да могат всички ангажирани в процеса, да се замислят върху тази колективна форма на лудост и алчност, та техните действия сега се оказват, че са били в посока задържане на изливането на пазара на нови стотици хиляди квадратни метри от площи, които ще го потопят пазара. В допълнение ще намалят цените на жилищата, на наемите, ще намалят оценките, съответно усложнят изплащането на ипотеки, - там където се ползват като обезпечение за кредити, и така ще увеличат проблемните кредити на банките.

 

Така е в живота - закона за непредвидените обстоятелства - къде го чукаш, къде се пука?! Свещ ще и палите, драги софиянци, на Иванчева и Петрова, че са успели да задържат безумните инвеститорски планове, много от които се движат от корупционните съюзи между банкери, строители и държавни служители в ущърб на пазара.

 

Не се чудете - ако до две години пазарът на недвижимости в София се срине.

Да се смятате за предупредени.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7287 |12.12.2018 Адв. Савова: Пускат се СРС-та с неясен произход срещу Иванчева, които обслужват прокуратурата . 5| 8789 |09.12.2018 Илиан Василев призовава да подкрепим Иванчева и Петрова в ареста . 6| 10909 |09.12.2018 Любка Иванчева: Гешев да отговори защо излъга . 9| 16026 |05.12.2018 Майката на Десислава Иванчева: Ще пуснат дъщеря ми от ареста, но с краката напред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads