Реклама / Ads
12| 3732 |10.01.2021 НОВИНИ

Йордан Цонев си харесва господин Пеевски, направил много за страната

.
Йордан Цонев Източник: БГНЕС
Ние не предвиждаме раздяла с никой. Нашия електорат, нашите избиратели, нашата партия ние си харесваме господин Пеевски и смятаме, че господин Пеевски направи много и за страна, за хората, особено в пандемичната криза, а за нашия електорат, да не говорим, това каза днес пред БНР зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, по известен като Данчо Ментата.
 

Отговорът му беше на въпрос, дали движението предвижда раздяла с емблематични имена, към които има негативни отношение в обществото, по подобие на БСП, изключили през седмицата председателят на пловдивската организация Георги Гергов."


През тази седмица името на депутата от ДПС Делян Пеевски отново излезе на светло, след като президентът обяви, че премиерът Борисов е ортак с него в бизнеса и политиката. За да отговори министър-председателят прекъсна традиционният брифинг за епидемичната обстановка и отрече да има връзка с депутата от ДПС, а партията му да получава скрита подкрепа от ДПС. Борисов добави, че не е виждал депутата "от години" и че ДПС си има почетен председател и председател. На няколко пъти премиерът намекна, че повдигането на темата отново е заради отчитания от социолозите спад в рейтинга на БСП - защото "спихват и няма с какво да се хранят".

 

"Не знам кога Борисов е прав, когато казва, че Пеевски е свършил много по отношение на много неща, като яснотата за собствеността на медиите със законите, които е внасял, или за направеното в хода на пандемичната криза или когато казва, че бяга от него като дявол от тамян, това си е негова работа".

 

Зам.-председателят на ДПС подчерта, че в последните години, при всички избори, най-много номинации от областните и общински структури, след председателя на партията, има Пеевски. "Доколкото зависи от партията няма да има такава раздяла", повтори Цонев.

 

Попитан, защо всички партии избягват да ги обвинят "в пакетиране" с ДПС, той каза, че няма обяснение на това поведение. Според Цонев това е лицемерие, защото след публичното разграничаване представители на всички партии търсят подкрепа от ДПС. "Няма политическа партия, която да не ни гони по коридорите, май трябва да го документираме това, за да се сложи край на лицемерието", допълни депутатът.


Той каза, че основната цел на ДПС е да се представим добре на предстоящите парламентарни избори и да се опита да убеди всички, че тяхната програмата за ускорено догонващо развитие, е пътя, по който България трябва върви в следващите години. Цонев отрече партията на всяка цена да иска да влезе във властта.


Зам.-председателят на ДПС прогнозира, че след изборите ще има силно фрагментиран парламента и ще е трудно да се състави правителство. "Лесно никой не ни е обещал, затова казваме, че трябва да се възстанови диалогът между институциите и политическите сили. После да се състави силно правителство", обобщи Цонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3298 |04.01.2021 Росен Йорданов: Страхът от вируса се прехвърли в страх от ваксините . 24| 7389 |23.12.2020 Дават на доц. Мангъров само половин заплата. Той: ”Не ме харесват” . 35| 9715 |07.12.2020 БНР зад Силвия Великова и срещу Ал. Йорданов от ГЕРБ . 7| 5045 |24.11.2020 Психологът Росен Йорданов: Мерките идват някак панически и са по-крайни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads