Реклама / Ads
0| 4766 |14.01.2020 СВЯТ

Иранските власти арестуваха няколко души по случая със сваления украински самолет

.
Иранските власти арестуваха няколко души по случая със сваления украински самолет. Това съобщи официалният представител на Върховния съд на Иран Голям Хосейн Исмаили, пише БГНЕС.
 

"Виновните по този случай вече са арестувани, но ние все още сме в начален етап на разследването", цитира думите му ТАСС. „Ню Йорк таймс“ разпространи видео от което стана ясно, че иранска ракета поразява самолет край летището на Техеран в района, в който украинския самолет се разби. Властите на Иран след няколкодневно отричане съобщиха, че украинският самолет е бил свален „непреднамерено” край Техеран.

 

Бордовите черни кутии на сваления по погрешка в Техеран украински самолет ще бъдат изпратени до Франция. Това съобщи официалният представител на Върховния съд на Иран Голям Хосейн Исмаили. Решено е да се изпратят черните кутии във Франция, за да се изяснят всички проблеми, се посочва в медиите.  На 11 януари френското бюро за разследване и анализ на безопасността на гражданската авиация потвърди участието си в техническата работа по декодиране на бордовите записващи устройства на сваления "Боинг". По-рано беше отбелязано, че дешифрирането на черните кутии ще се извършва на територията на Украйна.

 

Междувременно се разра, че самолет на катарските авиолинии е избегнал сваляне над Техеран, въпреки че е лятял по същия път като украинския самолет, който случайно беше свален от иранска ракета в петък, съобщава „Ал Арабия“.

 

 Около два часа преди излитането на украинския самолет, малко след 6 часа сутринта, летателен апарат на „Катар Еъруейз“ QR491 е излетял от международното летище „Имам Хомейни“ на Техеран до Доха без инциденти, съобщава порталът.  В събота Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) призова авиокомпаниите да избягват въздушното пространство на Иран. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7891 |20.12.2019 Нападателят в Москва Евгений Манюров провокирал властите в ”Деня на чекиста” . 0| 4257 |02.11.2019 Испанските власти предложиха на Грета Тунберг да се придвижи от САЩ до Мадрид . 1| 4039 |25.10.2019 В Мароко арестуваха 7 джихадисти . 2| 4538 |17.10.2019 Арестуваха 3-ма us-дипломати до руска военна база

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads