Реклама / Ads
11| 4721 |29.07.2009 НОВИНИ

Не искат Пеевски в комисията за борба с корупцията

.
Делян Пеевски
Депутатите от "ГЕРБ", "Синята коалиция", "Атака" и "РЗС" отхвърлиха кандидатурата на ДПС за член в парламентарната комисията за борба с корупцията.
 
23 депутати от "Коалиция за България" гласуваха за предложения от ДПС Делян Пеевски, 1 - против него, а двама се въздържаха. Съвсем в редa на очакванията всички представители на ДПС го подкрепиха. Цяла сутрин депутатите гласуваха структурата и съставът на парламентарните комисии.

По предложение на „Синята коалиция" членовете на комисията за борба с корупцията бяха подложени на поименно гласуване. Димо Гяуров обоснова предложението с това, че членовете на тази комисия не трябва да са зависими от достъпа до информация, с който ще разполагат. Независимо, че от ДПС коментираха, че всъщност всеки депутат има право на достъп до класифицирана информация, до поименно гласуване все пак се стигна. И резултът от този вот е отхвърлената кандидатура на Делян Пеевски.

Frognews.bg припомня, че по време на кабинета "Станишев" Делян Пеевски бе отстранен от поста заместник-министър на извънредните ситуации по подозрения в корупция, а също и че е поискал от името на ДПС ръководството на "Булгартабак" да отчислява месечни вноски за движението. След кратко затишие на скандала, Сергей Станишев възстанови Пеевски на поста, без да даде каквато и да било аргументация за решението си.

Днес, по време на гласуването Лютви Местан от ДПС заяви, че се потъпкват правата на депутатите, заради политическата пристрастност Компетентните органи единствено могат да кажат кой е виновен и кой - не, категоричен е Местан.
Според окончателното решение, председателят на комисията за борба с корупцията ще бъде избиран на ротационен принцип, като се започне от най-малката партия в парламента без участието на ГЕРБ.

"РЗС" предложиха Яне Янев, чиято кандидатура бе одобрена. До края на днешното гласуване, депутатите трябва да приемат структурата и съставa на 17 парламентарни комисии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5200 |23.07.2009 Сините не искат Божидар Димитров за министър . 2| 5368 |22.07.2009 Комисията "Кушлев" погна пернишки бизнесмен . 21| 4644 |08.07.2009 В. Сидеров: Имаме експерти, ако ни ги поискат . 44| 5874 |29.06.2009 Доган: Искат да няма ДПС, но не им стиска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads