Реклама / Ads
3| 3208 |17.05.2023 НОВИНИ

Ивайло Вълчев за драмата в прокуратурата: Гледаме как една война беше индуцирана с 2 думи

.
Ивайло Вълчев за драмата в прокуратурата: Гледаме как една война беше индуцирана с 2 думи, с едно изказване Източник: БГНЕС
”Имаме вода, имаме земя и си правим кал. Дали калта има лечебни свойства, ще видим като малко се измие. След първоначалния шок от това което виждаме и чуваме, се появиха и въпросите. В момента гледаме как една война беше индуцирана с 2 думи, с едно изказване”.
 

Това каза депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев в ефира на Нова телевизия относно обвиненията между главния прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов.

 

"Като всяка една от страните има толкова много за казване, защо са мълчали толкова дълго? Трябваше ли Мария Габирел да заговори за оставка, за да се стигне до тези разкрития? Ние сме зрители на един стряскащ процес, защото той идва от хора, които олицетворяват закона", попита той.

 

Според него основният проблем в момента е, че говорят фигури, които са на такива длъжност, че всяка дума от тяхното говорене трябва да е безспорна истина.

 

„Зрители сме на стряскащ процес. Той се случва между фигури, които трябва да олицетворяват това, че законът работи”, каза Вълчев.

 

„Щом тези лица говорят такива неща и се чувстват застрашени и заплашвани, какво остава за нормалния човек, който очаква законът да работи с цялата си сила”, попита Вълчев.

 

Той е категоричен, че работата на политическите партии може да започне и да свърши дотам, където трябва да се промени закон.

 

„Да се намесваш в процеси, които касаят други колеги, е недопустимо. Не е работа на политици да казват къде какво да стане във ВСС”, заяви Вълчев.

 

Той смята, че до момента най-добро е предложението за реформа на Крум Зарков.

„Има доста по какво да се работи. Трябва да се седне в съответните комисии. Бихме подкрепили работата в тази насока”, каза Вълчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4110 |16.05.2023 Проф. Вълчев: Криви са сметките, че този ВСС ще може да избере нов главен прокурор . 4| 3011 |16.05.2023 Адв. Ивайло Дерменджиев: ВСС ще разгледа първо искането за отстраняване на Гешев, след това на Сарафов . 11| 6113 |15.05.2023 Ивайло Мирчев: От устата на главния прокурор лъснаха механизмите, по които се управлява България . 9| 3105 |14.05.2023 Ивайло Мирчев: Тези, които инсталираха и подкрепяха Гешев, днес искат оставката му.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads