Реклама / Ads
29| 9494 |10.06.2021 ПОЛИТИКА

Иван Костов: Санкциите по ”Магнитски” са, за да изсушат корупционните мрежи

.
Иван Костов
Смисълът на санкциите по закона ”Магнитски” е да се спре кръвоносната система, т.е. паричните операции на корупционните мрежи. Това не е ядрен взрив, това е изсушаване на тези мрежи, за да не могат да функционират. Това каза бившият премиер Иван Костов по БНР.
 

Той постави въпрос пред УС на БНБ как защитава българските банките от риск да не попаднат под санкции: "Дават ли си сметка, че те не пазят интересите на вложителите в рискови банки. Изпълнява ли си дълга пред обществото, или пак ще стане като с КТБ". 

 

Според него банките трябва да бъдат предупредени за рисковете, които поемат, защото има банки, които са дали кредити, държан авоари на санкционираните лица.






"Има такъв народ" са единствените, които имат шанс да съставят правителство, каквото и да означава това. ГЕРБ са в глуха изолация, отказаха се от тях и т.нар. патриоти. БСП заради съавторството си в този модел, който сега трябва да бъде изчегъртван, също не е в състояние да събере мнозинство и да управлява", обясни той.

 

Според него дори и да се тръгне към трети избори (втори предсрочни - б.р.), ако няма консенсус как трябва да се излезе от трайната политическа криза в страната, как да се конструират отново службите за сигурност и съдебната система, за да гарантира върховенството на закона, няма да има изход и излизане на кризата:

 

"Това не се дебатира. Дебат означава да чуваш другия и да посрещаш тезите му критично, но добрите неща да приемаш, такъв дебат изобщо няма".  Костов определи обществото като крайно разделено, което е причина да не се ражда дебат, а това води до разпадане на цялата национална тъкан.






"Демократична България" дадоха програма и се опитаха да започнат този диалог, темата за съдебната реформа е постоянна тяхна тема. Те са умерени, не стигат до крайности и при тях няма шоу. Опитват се да бъдат позитивни, те се опитват да подскажат този тон на останалите, но не се получава дебат. ... Дебатът трябва да е по същество - по темите и по мерките", посочи бившият премиер.

 

Той предложи да се приеме Декларация за реформата, която трябва да започне да се съгласува отсега между тези, които се канят да я правят, за да станат екип, който трябва да я извърши: "Без екип не може да се направи крачката напред. Не може да я направи нито една партия, защото няма капацитет". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9665 |08.06.2021 Мира Баджева: Божков няма да влезе в НС, ГЕРБ са най-потърпевши от санкциите, ДПС е много ударена . 38| 12754 |09.06.2021 Христо Иванов: Ерата ”Борисов” приключи, парламент и правителство ще има . 13| 10003 |04.06.2021 Политолог: Ако институциите не реагират на us-санкциите, цялата нация може да падне курбан . 9| 10525 |04.06.2021 Проф. Асен Асенов от Вашингтон: Санкциите по закона ”Магнитски” не подлежат на обжалвания в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads