Реклама / Ads
33| 24772 |31.08.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Хр. Иванов разкри как е финансирана хотелската империя на Златев? /видео/

.
Христо Иванов
С изявление на живо пред х-л ”Хаят” в София Христо Иванов се обърна към премиера Борисов, за да му напомни да изпълни обещанието, дадено още на Росенец, за това ревизионните актове на Лукойл да бъдат предоставени на обществеността.
 

Иванов повдигна въпроса за връзката между финансирането на новия хотел и това дали Лукойл са плащали всички данъци, свързани с дейността си в България по импорт на суров петрол, неговата обработка и продажбата му от веригата бензиностанции.



"Затова сме тук, за да напомним отново на премиера да изпълни своето обещание да публикува тези данъчни документи, от които да стане ясно имат ли почва съмненията, че Лукойл е укрила данъци в България или по някакъв начин си ги е спестявала. И да стане ясно как всъщност е финансирана тази хотелска империя." - каза Христо Иванов, след като отбеляза, че "Хаят" е част от една огромна хотелска империя, която досега се свързваше с бащата на Валентин Златев и беше управлявана от кипърска офшорка, в чието управление в миналата година се появява и името на Валентин Златев.

 

Иванов припомни също така, че от 2018 г. "Да, България!" се опитва да изясни този въпрос и свързаните с него съмнения. След отказа на НАП на предостави ревизионните актове, от които ще си проличи отношението на българските данъчни власти към Лукойл, "Да, България!" обжалва и печели на две инстанции. Вместо да изпълни решението на съда, НАП отново отказва да предостави ревизионните актове. Министър Горанов не реагира на последвалото писмо, с което Христо Иванов го призовава да нареди на НАП да предоставят информацията. На Росенец Христо Иванов се обърна с призив и към премиера за това да нареди тази информация да бъде предоставена на българските граждани и Борисов публично обеща това да се случи. Развитие по темата няма, затова преди две седмици Иванов се обърна и с писмо към премиера, за да му напомни обещанието. Уви, отново без резултат.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 11025 |17.07.2020 Хр. Иванов: Защо сега Борисов се разграничава от Шиши? Защо сега В. Симеонов се сети за Доган и резерва? . 1| 5834 |12.07.2020 Христо Иванов: Алтернатива има: свободните и непримирими хора! . 18| 12102 |12.07.2020 Предприемачът Г. Иванов: Отказвам да живея като страхливец, стига вече срам . 23| 33880 |21.04.2020 Ани Цолова: Нищо не започва от днес. Кой е Лъчезар Иванов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads