Реклама / Ads
6| 14669 |06.10.2021 НОВИНИ

Катя Илиева: Обявете имената на магистратите от скриваните и досега списъци с техни имоти и пари в чужбина

.
Атанас Чобанов и Катя Илиева Източник: Евроком
Колегите пред ДАНС се оплакаха, че днес Пеевски ги пренебрегнал. Той обаче каза нещо много важно, и то е, че има много какво да каже и тепърва ще разговаря с медиите. Много хора няма да могат да спят след тези негови думи, смята Катя Илиева, отговорен редактор на Фрог нюз в предаването ”Честно казано” на Люба Кулезич.
 

Доколко той има доверие на институциите е важният въпрос. И как те ще се държат в тази ситуация. Досега държавата я нямаше. Тя абдикира от отговорността да прави разследвания. Ние сме писали за обществени поръчки, обвързаности и т.н. И е важно как ще реагират институциите сега, каза още тя пред Евроком.

 

На моето място би трябвало да седи човек от финансовото разузнаване, например и той да разкрива какви са механизмите за разкриване на незаконни сделки. А ДАНС дори не проявиха желание да информират за какво става дума. Това не е държавна тайна. 

 

За Пеевски нещата не са въобще нови, за тях е писано много. По-важно е да се разкрият имената на магистрати и висши управници, които се крият зад Пеевски, смята Илиева.


В крайна сметка, още през 2010 г. излезе информация, че са се добрали до швейцарски сметки на хора от политическия елит, магистрати и т.н. Но всичко е потънало. Бойко Рашков също каза за подобни сметки, но обществото не знае, а прокуратурата ги държи в тайна. Докато хора се държат на къса верижка, не смятам, че тази мега мафиотска структура ще се събори, каза още тя.

 

Съмнявам се, че Гешев взима решения на базата на собствения анализ. Но обрат има. И от поведението на прокуратурата зависи дали ще продължаваме да изглеждаме като задния двор на Европа или ще заприличаме на нормалните страни, продължи разсъжденията си Илиева.

 

Изборите са важни, защото зависи какво законодателство ще бъде прието и какви хора ще го прилагат. В КПКОНПИ Цацаров е подменил половината състава с негови хора. Знаете, че в България корупцията е легална, узаконена. Другият залог е през следващите избори какви хора ще дойдат, посочи тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 25039 |17.08.2021 Катя Илиева - един много разочарован журналист . 16| 7558 |16.07.2021 Катя Илиева: Никой няма вяра на прокуратурата . 42| 8643 |09.04.2021 Катя Илиева: От Мойсей, Соломон и Фройд, Борисов сега се прави на Айнщайн и казва: „Бе момчета, всичко е относително!“ . 24| 5723 |05.04.2021 Зорница Илиева: Ще успее ли ”Има такъв народ” да направи АНТИГЕРБ правителство?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads