Реклама / Ads
14| 5847 |16.06.2014 НОВИНИ

Журналисти: Защо БНБ мълчи; атакува се банковата система

.
Както аз, така и никой в тази страна освен неколцина, нямат преки доказателства, че прокурори са зависими от Делян Пеевски. Обаче има обществено пространство, в което се правят анализи и коментари. Дори да си послужим само с квотите от политическите партии в парламента, които участват в номиниране при избиране на висшите магистрати, можем да предположим, че съществуват подобни топли връзки.
 

Това коментира в предаването „Дневен ред” по TV7 журналистът Огнян Стефанов. Относно доказателствата Стефанов се разгневи, че такива постоянно се изискват от журналистите, а прокуратурата, която е народният адвокат, не си е събрала доказателствата.

Журналистът Мирослав Иванов коментира, че е нормално да си зададем въпросите: Уж действията на прокуратурата са по сигнал на Протестна мрежа. Обаче ако погледнем сигналът – той е за организиране на престъпна мрежа от Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков. И какво излиза? Събрали се тримата и решили, че трябва да поръчат Пеевски, коментира с недоумение Иванов.

Силно неиздържана е и тезата кой е този, който ще ликвидира човека, който му дължи пари, добави Иванов.

Аз не очаквам Пеевски да излезе и да каже къде кадрува и кои са му приятелите, коментира Стефанов. Аз предполагам, че Пеевски дължи пари на Цветан Василев. Причината за техния конфликт по-скоро е в това, че Пеевски е отказал да му ги издължи. Като 2-ри мандат депутат, Пеевски няма право да развива частен бизнес. Тоест откъде той ще има толкова капитали, че да формира своя бизнес и да живее подобаващо, след като наблюдаваме имотната му декларация, запита Огнян Стефанов?

Защо тайна операция беше извършена, зачуди се още Стефанов, след като за акцията в Лясковец е подходено с духовата музика.

Богомил Манчев, Гриша Ганчев, Огнян Донев и много други минаха през следствието, коментира Иванов. Бизнесът е толкова преплетен с политиката, че няма как да ги разделим.

Атакува се акционерът Цветан Василев, чрез акционерът и банката, в един момент и цялата банкова система. И двамата гости в студиото бяха единодушни, че е нужно БНБ да излезе с коментар по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4651 |12.06.2014 Страхил Ангелов: Не разбирам защо Станишев иска да остане . 19| 5309 |11.06.2014 Кадиев: Защо за личната съдба на 5 човека трябва да страдат хиляди членове на БСП? . 24| 6591 |05.06.2014 Овчаров проговори: Защо Станишев си причинява това унижение? . 29| 5737 |30.05.2014 Михаил Константинов: Коалиция между ГЕРБ и БСП? Защо не?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads