Реклама / Ads
1| 9698 |26.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Кандидатът за шеф на БНТ Тома Иванов пред Фрог: Силата ми е в опита и работата в екип

.
Тома Иванов
Подготовката ми отговаря на изискванията на закона и бих се справил с управлението на БНТ. Ще направим анализ на сътоянието на телевизията и изработим пътна карта за решаване на проблемите. Ще структурирам Обществен програмен съвет. Това казва за Фрог нюз кандидатът за генерален директор на БНТ Тома Иванов.
 
Тома Иванов разказа за опита си в електронните медии: Основно залагам на опита и квалификациията ми в областта на медиите. От 1990  г. и до този момент аз съм в електронните медии и най-вече в БНТ. Бил съм финансов директор, изпълнителен директор, член на Управителния  съвет, изпълнявал съм и длъжността на Генерален директор, бил съм член на СЕМ. В момента съм заместник-директор на информационния център на Министерството на отбраната, който продуцира Военния телевизионен канал, издаваме вестник "Българска армия" и електронен сайт. Така че подготовката ми отговаря на изискванията на закона и бих се справил с управлението на една  такава сериозна и голяма обществена медия, посочи телевизионерът.

Кандидатът за шеф на БНТ представи накратко и концепцията си за обществената медия: Като се върнем малко назад в историята ще видим, че всички генерални директори са писали концепции, с които са си поставяли доста амбициозни задачи по отношение на  програма,  технологично управление, преструктуриране на медията и т.н. В момента, в който се влезе в БНТ, самите условия- финасови,  творчески потенциал и субективни причини променят нещата. Затова в моята концепция съм поставил някои от проблемните въпроси по отношение на досегашното състояние  на БНТ и съм посочил част от мерките, които ще предприема, ако ми  гласуват доверие да управлявам телевизията. Предвиждам, ако бъда избран за генерален директор на телевизията, да разчитам на екипа, с който ще работя. Защото, отварям една скоба, едва ли има личност,  която да притежава всички  необходими качества за управление на БНТ. Трябва да се разбира и  от журналистика, и от мениджмънт, от финанси, от право. Успешното управление на институция като БНТ може да бъде реализирано само от един такъв добър екип. Този екип ще направи анализ на текущото състояние на  телевизията по отношение на програма, на технологично развитие, по отношение на финансите, на управленската структура. И на базата на този анализ след месец-два  ще се изработи пътна карта за решаване на установените проблеми- за програмата, технологичните  обновления и т.н. Нещото, което категорично  ще се случи,  ако бъда  избран, е структуриране на Обществен програмен съвет. В него ще влязат представители  на различни творчески, неправителствени, професионални  структури и организации. Този съвет ще има реална власт при формиране на програмната политика на телевизията. Законът дава в ръцете на генералния директор един огромен ресурс, който в голяма степен ще е в интерес на зрителя. Този програмен съвет  ще регулира точно такова поведение на ръководството на телевизията, обясни Тома Иванов.

По отношение на конкретиката и съдържанието  на програмата, промените, които ще се случат, ще станат след внимателно проучване  на общественото мнение , в режим на диалог с работещите в телевизията и хората от обществения съвет. Аз не съм човек , който отива на еднолични решения, особено при програмирането,  което не е моята най-силна част. Силата ми в управлението и работата в екип, каза още той.

Тома Иванов коментира с уважение и другите кандидати за шефове на БНТ: Мисля, че не е коректно да коментирам участниците в конкурса. Разбира се, между тях има много екзотични личности като инженер Главчев, който в последните седем  - осем конкурса винаги е участвал. Има и много сериозни кандидати със съответната биография, стаж, опит. Не бих искал да  говоря за конкретни имена, защото тези, които няма да спомена, биха се почувствали засегнати. Желая успех на всички в конкурса и дано играта да е феърплей, заяви кандидатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4955 |01.10.2016 Ген. Радев: Кандидатът на ГЕРБ ще е аватар на Борисов . 0| 4032 |28.09.2016 Хафъзов: Орешарски е кандидатът на Доган и Пеевски . 4| 4052 |15.09.2016 Цв. Цветанов: Стратегия е да не огласяваме кандидатът ни за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads