Реклама / Ads
1| 6297 |20.04.2016 НОВИНИ

Кънев: Не губим дъвката, а паравана Пеевски

.
Радан Кънев
Битката с корупцията се извършва като много важен елемент в медийното планиране на властта, година и половина нямаше никакъв повод, а изведнъж по стечение на обстоятелствата започнаха тези прояви за повишаване на рейтинга на правителство, заяви по БТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.
 
Но няма лошо правителството да се поборва с корупцията, отбеляза той. И в службите, и в прокуратурата със сигурност има данни от по-стари периоди. Хубаво е да има и читави доказателства, допълни Кънев.

Когато в политиката има ясна алтернатива, когато има кауза в името на съдебната реформа, правителството се вижда принудено да предприеме някакви действия и аз съм щастлив, че има движеща сила. Не може да се води обаче истинска борба с корупцията от лидера на правителството, каза той и попита кой всъщност в България е главният прокурор. Ако сега се отварят вратите за показни арести, кой ги е затварял преди, попита Кънев.

Той каза, че не се интересува от показното "борене" на коруцията, а от това дали институционално ще се промени борбата с корупцията. Ако всяка сряда се събират да решават кого ще ударят, решават ли още и кого няма да преборят, върху кого ще сложат чадър, попита той. И даде примери с поръчки от град Варна, който според него имал феодален статут.

Арестите във Фонда за лечение на деца той коментира като тревожен симптом.

Докато не последваме румънския пример, нещата няма да си дойдат на мястото. Проблем имаме, че прокуратурата не е независима и действа заедно с политическите сили, което е нередно. И администрацията не е независима, защото я събират на партиен форум, каза Кънев.

Дай боже, Борисов да е прав, че Пеевски напуска страната, добави той. Борисов обаче бърка жестоко, той губи един много обемист параван. Моделът КОЙ се запълваше много корпулентно от Пеевски, не дъвката губим, паравана губим, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8088 |20.04.2016 Кънев: ГЕРБ излъга, че ще управлява с ДСБ и ни би шута . 0| 4642 |14.04.2016 Кънев: Арестуваният шеф на ДАИ е бил корумпиран, когато са го назначавали . 30| 6775 |20.03.2016 Радан Кънев: В ГЕРБ се мислят за недосегаеми като БКП! . 33| 7752 |19.03.2016 Р. Кънев: Прекъснал съм комуникация с Кунева и Лукарски от година и половина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads