Реклама / Ads
0| 5153 |18.10.2017 СВЯТ

В Китай започна поредния 19-ти конгрес на Комунистическата партия

.
В Пекин започна 19-ият конгрес на Китайската комунистическа партия. Форумът е най-големият по рода си от 5 години насам, като в него участват около 2300 делегати. Конгресът е от изключително значение тъй като на него се очаква да бъде набелязана стратегическа линия за развитие на една от най-големите икономики през следващите години.
 
Тържественото издигане на националния флаг под проливния дъжд в Пекин даде началото на 19-тия конгрес на Китайската комунистическа партия. Хилядите делегати посрещнаха лидера си - Си Дзинпин. През последните 5 години президентът затегна контрола в Комунистическата партия и китайското общество. Беше увеличена цензурата и зачестиха арестите на адвокати и активисти. По време на управлението си Си Дзинпин увеличи влиянието на Китай в световната политика и модернизира страната, съобщи БНТ.

Едно от най-важните решения, които делегатите, които са близо 2 300 души трябва да вземат е да изберат Централен Комитет на партията, който се състои от 200 членове. От своя страна Централният комитет избира реалния управляващ орган - Комитетът на политбюро. Той е съставен от 7 души и именно тези седем човека определят съдбата на повече от 1 милиард и 300 милиона души.

Очаква се президентът Си Дзинпин и премиерът Ли Къцян да запазят постовете си, тъй като влиянието им в Китайската комунистическа партия е изключително високо. От няколко дни в Пекин се забелязват плакати, които отбелязват началото на провеждащия се конгрес.

Нивото за сигурност в китайската столица е изключително високо. Заради проверките на ключови транспортни възли, пред гарите в града се извиха огромни опашки. Някои от ресторантите и клубовете в центъра на Пекин затвориха врати от съображения за сигурност. Не се предлагат и квартири за туристи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3961 |17.10.2017 Започна КСНС, гледат законопроектите на БСП и ГЕРБ за антикорупцията . 0| 4293 |16.10.2017 МВР пак започна да взема подаръци . 0| 5133 |04.10.2017 Кулезич за следователя Бойко Атанасов и поредния натиск срещу него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads