Реклама / Ads
6| 9731 |25.07.2018 АКТУАЛНО

Пълен смях! Контрапротестът срещу майките „пусна кепенци”

.
Така изглежда контрапротеста на съюза на слепите срещу майките на деца с увреждания
Контрапротестът срещу майките на деца с увреждания „пусна кепенци”. Палатката, която опънаха от национално представителна организация, получаваща субсидии от държавата, вече е напълно обезлюдена. Циповете са вдигнати и вече никой не претeндира този следобед за достоен живот.
 

Вчера за първи път контрапротестиращите се появиха до палатката на майките и то малко преди изненадващо при тях да се появи социалният министър Бисер Петков. Целта бе сред страдащите да се всее раздор и да се покаже,  че майките искат едно, а от съюза на слепите- друго.  Този факт днес услужливо бе подчертан  от министъра. Това напълно затвърди усещането за задкулисни опити да се омаловажи и смачка протеста на майките. Те обаче не „клекнаха” на поредната „провокация”.  И вчера и днес показаха как контрапротестиращите се появяват колкото да ги види социалният министър, да ги снимат медиите, след което си тръгват. За разлика от тях майките, които се борят да осигурят нормален живот за децата си, не отстъпват и метър от палатковия лагер. По всяко време там може да се види и да се разговаря с представител на инициативата "Системата ни убива".

 

По този повод една майка написа във фейсбук:

Това съм аз, Кристина Николаева - майка на две момчета, едното с аутизъм. Аз съм един от организаторите на протеста „Системата ни убива“ и заставам пред вас с лицето си, за да кажа, че не ме е страх!

 

Не ме е страх, че нося отговорност към всички които ни се доверяват. Аз с подобна отговорност живея вече 7 години. Страх ме е да бъда безотговорна и този избор няма да направя.

 

Не ме е страх, че може и да сбъркам и „ще ме разкъсат“. Страх ме е, че ако спра да опитвам ще се самоизяждам до последния си дъх.

 

Не ме е страх от опитите да ни смажат психически. Ние, родителите на деца с увреждания сме преминали и оцелели през най-зверския психичен тормоз. В това отношение Системата се е погрижила да ни кали и да ни направи дебелокожи.

Не ме е страх от жълти и платени медии, които обявяват палатковият ни протест за „лагер на смъртта“, а нас за политически подлоги, целящи да „бутнем“ правителството. Защото каузата ни е чиста и справедлива. Ние не протестираме от вчера и сме го правили при различни правителства. Без значeние кой е на власт ние ще отстояваме правото на живот, а не живуркане.

 

Не ме е страх от провокации и интриги, защото казвам истината право в очите и мога да я отстоявам. Аз друго освен нормален живот за децата си не желая.

Не ме е страх от това, че започват да ни замерват със скалъпени компромати. Да, може и да загубим приятели, но истинските ще останат, а и нови ще се появят. С тях ще продължим!

 

Не ме е страх, че се опитват да ни разединят. Ние сме много, всеки от нас е ценен, но никой не е незаменим. Ще продължим, дори и да успеят!

Изправям се тук, пред обикновените хора , с лицето си, за да ви кажа, че не ме е страх. Моля ви, не се страхувайте и вие.

Изправям се тук пред силните на деня, годината, десетилетието …, за да ви кажа, че не ме е страх и няма да се откажа!

 

Друга майка Вера Иванова пък сподели:

Момичета ,целта на събитията от днес е да влезем в скандал с белите фланелки ,колко от тях бяха с хора с увреждания е друг въпрос ,но жълтите медии точеха зъби и очакваха точно това Благодарим на всички за запазеното самообладание Утре продължават с цирка и са си извикали медии още от сутринта Очакваме нов незаконен строеж на лъскави палатки и нови провокатори

 

Журналистката Соня Момчилова също изрази позиция във фейсбук:

„Да протестираш срещу майките на децата с увреждания е най-сигурния симптом, че си необратимо увреден”.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10088 |07.07.2017 Президентът публикува втората стенограма за КТБ (Пълен текст) . 8| 10181 |04.06.2014 Кметицата Апостолова пред Фрог: Докладът срещу мен е пълен с доноси . 1| 6833 |25.06.2007 Куфар, пълен с отрязани ръце и крака, шокира Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads