Реклама / Ads
9| 7910 |13.08.2017 ПОЛИТИКА

Нинова захапа Борисов: Защо излъга за договореност с президента по антикорупционния закон?

.
Корнелия Нинова не пропусна възможността да захапе Бойко Борисов за неговото гръмко изявление отпреди известно време, че се е договорил с президента Радев за основните положения в антикорупционния закон.
 
След като държавният глава опроверга това, стана ясно, че премиерът или си е измислил всичко или е представил желаното за действително. Няма как нескопосаният закон, подготвен от министър Цецка Цачева, да свърши друга работа в този си вид, освен да замаже за известно време очите на Брюксел. Но и това не е сигурно. Досега няма нито едно положително мнение за закона, дадено от независим от ГЕРБ и властта експерт.

В този смисъл за Румен Радев бе въпрос на политическа коректност да каже има ли договорка с Борисов или не. Оказа се, че такова нещо няма и лидерката на БСП не пропусна случая да попита Борисов защо лъже.Сега с интерес ще очакваме отговора на премиера и обяснението му за "разбирателството с президента". От министър Цачева пък можем да очакваме само да е напълно съгласна с казаното от лидера на ГЕРБ и да изпълни точно неговите нареждания за смисъла на антикорупционните действия на властта.

Ето и пълния текст на изявлението на Корнелия Нинова:

"Поздравявам президента Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на
правителството. Споделяме мнението му, че той няма да създаде възможност за борба с коруцията по високите етажи на властта. Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем.

Президентът нямал договорка с премиера за антикорупционния закон

"Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление." Това заяви във Варна президентът Румен Радев.

„Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията „Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук!“, категоричен бе Радев. И припомни, че винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7562 |12.08.2017 Нинова към Борисов: Подайте сигнал до прокуратурата за ”Цанков камък”, но включете и себе си в него . 3| 4200 |09.08.2017 Борисов: Необходими са още приходи в бюджета . 2| 5831 |07.08.2017 Борисов: Ще изпълним решението за европейския съд за Калиакра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads