Реклама / Ads
81| 95820 |10.05.2020 НОВИНИ

Лекар към колегите си в НС: Призовавам ви - не петнете името си, като гласувате „ЗА“ този законопроект

.
Д-р Георги Тодоров
Лабораторният лекар Георги Тодоров скочи срещу готвените промени в Закона за здравето. Не е тайна, че той е един от малкото експерти, които публично критикуват крайните мерки за борба с коронавируса. В отворено писмо, публикувано във Фейсбук той казва:
 

Отворено писмо
от д-р Георги Тодоров, лекар
до народните представители от всички парламентарни групи, с професия ЛЕКАР-
Дариткова, Джафер, Йорданов, Найденова, Стоянова, Михайлов, Тасков, Тончев, Ибришимов, Тимчев, Поповски, Събев, Генов, Папашимов, Адемов, Тошев.


Уважаеми колеги,
Не зная как допуснахте водеща в парламента за промяна на Закона за Здравето да е Комисията по правни въпроси. Вие сте лекарите и закон за здравето и споменатите в него болести са познати на вас , а не на юристите.






Не зная как сте се съгласили и защо не реагирахте на откровените и лишени от смисъл промени в Закона за здравето. Не може болестта да се нарича с определние за симптоматика – тежък остър респираторен синдром - цитирам законопроекта. Това не е болест и вие го знаете. Не може да има задължително изследване с определен метод Това е страшно и граничи с медицински фашизъм, а ПСР е метод за експеримент , тоест противоречи на чл. 29 ал.2 от конституцията, в която вие сте се клели. Не може да има принудително лечение .


Няма понятие “извънредна епидемиологична обстановка” и каквито и напъни да се направят от юристи или даже с помощта на някои от вас, не може да стигнете до дефиниция, която да не може да се тълкува многозначно! Има епидемия и за нея има критерии, ние сме в първата в света епидемия без болни!


​ Уважаеми колеги, разберете, вие сте лекари и със закон не може да се постигне друго качество на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2. Това не е особено опасна инфекция и не може да бъде обявена за такава, не е и особено зазаразна, защото заразният ѝ индекс е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола и други познати болести. Фактът, че е нова инфекция не я прави нито по-опасна от други далеч по-сериозни като развитие заболявания, нито достойна за свръхреакция от законодателен вид като предложените промени в закона за здравето.


Призовавам ви като български лекари отново да си отворите учебника по инфекциозни болести и да прочетете първите 50 страници. Ако го направите, ще се замислите дали да давате в ръцете на министъра на здравеопазването и неговия главен държавен санитарен инспектор властта да се разпореждат със съдбите ни, без да могат да направят и каквото да е срещу разпространението на една инфекция от такъв тип, която се оказва, по данните в страната, че не е епидемия. Поне така пише в учебниците, с които сте завършили медицина.






 Колеги, лекари–народни представители, вие сте за малко време народни представители, но ще сте лекари за цял живот.
Призовавам ви - не петнете името си на лекари като гласувате „ЗА“ този законопроект, независимо от промените, които може да направите между две четения. Намерете друг, по-демократичен и по-хуманен начин за обяснение на хората, за спечелване на доверието им, а не като Главния държавен санитарен инспектор – с всяване на страх и закани към гражданите.


​ Запазете достойнството си, защото ако не му се противопоставите, ще сте го загубили, а който е загубил достойнството си, е загубил всичко. Ползвайте здравия разум, за да не ни убият, поне духовно и психически здравите , а не здравните сили!


Искрено Ваш
Д-р Георги Тодоров - лекар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7002 |10.05.2020 Проф. Гайдарски: Изчезват лекари и сестри, представете си какво ще е след 5-10 години . 0| 4381 |08.05.2020 Агенцията по лекарствата спря износ на 58 000 опаковки лекарства . 9| 6470 |07.05.2020 Бивш здравен министър: Заразяването на лекари е заради липсата на скрининг на пациентите . 5| 5691 |07.05.2020 Общопрактикуващите лекари скочиха срещу обидите на властта към тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads