Реклама / Ads
8| 15324 |12.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Люба Кулезич за Фрог: Статуквото отново е на прицел

.
Люба Кулезич
Наблюдаваме активизации на опитите и намеренията това управление да бъде съборено. Протести в момента текат за цените на горивата, за данъците, за данъците върху старите коли, които са резултат от всички натрупани гафове на третия мандат на Борисов.
 

Гафовете са толкова сериозни, че човек се пита дали лобистките интереси са толкова големи, че правителството не може да се съпротивлява. Върху всички тези процеси ние ще акцентираме, ще ги анализираме от всички страни. Ще представим различни гледни точки за това какво се случва с държавата – отвън скандалите, отвъд гафовете, отвъд решенията, вземани на тъмно, отвъд безумията, които се извършват в законодателството – това са тайните арести, които са изключително скандални, но отминаха, защото следващите зрелища ги заглушиха. Това заяви тв водещата Люба Кулезич, която продължава своето популярно предаване „Честно казано“ по телевизия „Евроком”.

 

Веселин Марешки  ще участва в телевизионно предаване, след като прокуратурата го превърна в свой бъдещ клиент и то забележете в кой момент – когато обяви ултиматум за напускането на властта на Каракачанов и Валери Симеонов. Той заедно с Елена Йончева и групата депутати попаднаха в окото на прокуратурата, която за пореден път се прояви като политически регулатор. Очакваме Марешки да обяви в  "Честно казано" дали ще подаде поискания му от Цацаров имунитет.

 

Ще направим анализ на протестите за горивата, тръгвайки от хипотезата, че те са инсценирани и стигайки до предположението, че те възникват по абсолютно спонтанен начин заради натрупаните безумия в управлението и начина, по който то взема решения.

 

Може да има аналогии между енергийните сценарии на протестите през 2013 г. и сегашните. Трябва обаче да разберем какви са подбудите за броженията, дали някой има има интерес от тях и как ще се развият. През 2013 г. започнаха уж спонтанно срещу внезапно повишените сметки за тока, след което завиха в своя собствена посока – те не можеха да бъдат дирижирани нито от Николай Бареков, нито от Делян Пеевски, нито от Мая Манолова, която участва в костинбродската афера. Логиката на българския политически процес, хаос, разочарование пое в друга посока – масовите граждански бунтове срещу назначаването на Пеевски, срещу видимото превземане на държавата от олигархичните интереси. Друг е въпросът, че тези протести бяха превзети от ГЕРБ, бяха изнасилени и хората бяха излъгани от Борисов и Цветанов. Лично ги държа отговорни за това. Те се сдружиха със същите, които искаха да ги събарят – получиха се мафиотско-олигархични комбинации, лишени от кауза.

 

Днес не знам дали сегашните протести ще продължат, кой стои зад тях и  дали те ще поемат по пътя на стройното гражданско недоволство, което да събори сегашното статуквото. Като казвам стройно гражданско недоволство, имам предвид, дали ще се намери автентична политическа сила – платформа, движение, водач, лидер, които без да яхват протестите, без да ги употребяват, да тръгват чрез тях и да заявят реална политическа воля за промяна – на съдебната система, на прокуратурата, на институциите, които да спрат досегашната мафиотско-олигархична структура, която съсипва държавата, хората, народа, тъканта, на това, което наричаме България.  

 

В предаването ще бъде направен и анализ на зрелищните провали на българската правораздавателна система, в частност делото „Октопод”, което приключи с хепиенд за обвиняемите.  

 

Не съм изненадана от оправдателната присъда, тъй като тя отдавна се подготвя, пече. Не казвам, че Специализираният съд, където се гледаше делото, и съдебният състав са предубедени, просто беше направено всичко възможно да не се вземе друго решение освен оправдателно. Като нямаш  свидетели, какво решение ще вземеш?! Единият е ликвидиран, другият е забягнал в чужбина, третият се е отказал да дава показания, четвъртият не го допускат до съдебна зала. Делото „Октопод” е изключително показателно, докъде водят добрите намерения. Да припомним, че през 2010 г. с тези зрелищни дела и арести започна демонстрацията на първото правителство на ГЕРБ, че ще се бори с корупцията, ще се бори с политическата корупция, с мафията, защото я познава отвътре по едни или други биографични причини, и ето го резултатът 10 години по-късно.

 

Съдия Ченалова, която водеше делото „Октопод” в СГС и наблюдаващият прокурор Светлозар Костов, бяха отстранени чрез институционална репресия – прокурорска, на ВСС. Госпожа Ченалова продължи да доказва правотата си и да се бори за нея и побеждава в съдебна зала, прокурор Костов обаче се скри, и се притесни, и се уплаши, и го уволниха, и го изхвърлиха и се саморазправиха с него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 12505 |09.11.2018 Владо Береану за Фрог: Искането на имунитетите на депутати говори за паника в ГЕРБ . 13| 12033 |05.11.2018 Октай пред Фрог: НСО лъжат, службите сочат мен като заплаха за Доган, но още не са дошли да ме арестуват . 5| 15362 |01.11.2018 Белянова пред Фрог: Зам.-министър на финансите ме клевети, страхуват се от мен заради това, което знам . 23| 26922 |31.10.2018 Само във Фрог: Щерката на Цветан Цветанов се уредила на работа в Световната банка при Кристалина Георгиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads