Реклама / Ads
8| 5294 |19.01.2015 НОВИНИ

Мавродиев: Комисията не е бухалка, Прокопиев е лъжец

.
Стоян Мавродиев
"Няма лични войни между мен и Прокопиев. Комисията никога не е била използвана като бухалка срещу медиите", категоричен бе в сдуиото на Нова телевизия Стоян Мавродиев, шеф на КФН. Той отрече да е човек на Делян Пеевски и припомни, че е избран за председател на Комисията по време на първото управление на ГЕРБ.
 
"Аз съм може би един от тримата най-проверявани и преследвани хора. Другите двама се казват настоящият премиер Бойко Борисов и настоящият президент Росен Плевнелиев", каза още Мавродиев.

Стоян Мавродиев отрече в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия, че познава Евелин Банев - Брендо. На въпрос защо е нужно Иво Прокопиев да клевети Мавродиев, председателят на КФН отговори, че всичко е въз основа на наложените актове през годината от страна на Комисията. Стоян Мавродиев, разбира се, не пропусна да поясни, че се познава много добре с Пропокиев от дълги години.

„Историята е много проста и съм я обяснявал и преди. Представлявах най-голямата в света компания за корпоративни услуги, която има офиси в над 50 държави. И много пъти съм казвал – не работя във Вашингтон, а в България. Такъв човек като Брендо не е фигурирал в нашите документи. Няма мои подписи, затова по делото с Прокопиев съм поискал и графологична експертиза, включително споменатите документи. Това със сигурност са фалшификати, ако някой твърди, че там има мои подписи. Поискал съм и документ от ДАНС, който ще представя, когато му дойде времето. В него се казва – Стоян Мавродиев никога не е бил разследван за пране на пари, не фигурира в никакви масиви на ДАНС за пране на пари. ДАНС е институцията, която ексклузивно разследва случаите на пране на пари. Щом моето име не фигурира в техните бази данни, за какво говорим? Прокурорът се отказа сам по селото и съдът прие, че аз няма с какво да допринеса за изясняването на делото“, коментира Мавродиев.

„Така че няма защо да се оправдавам. Нито фирмата, която представлявам, нито вашингтонският й офис може да носи отговорност за това, че някъде е била регистрирана някаква компания. Пак ще кажа – прокурорът се отказа от моето призоваване по делото. Има документи от ДАНС, че нямам съпричастност. И ще стане ясно по делото за клевета, че Прокопиев лъже. Да, познавам го отдавна. И то доста добре. И вероятно причината за манипулацията „Брендо“ и гнусните лъжи, които се разпространяват по мой адрес, се крият именно там. Няма лични войни между мен и Прокопиев, що се касае до моето отношение. КФН никога не е била използвана като „бухалка“, както се твърди. Става въпрос за съвестно вършене на работа, за спазване на закона и за санкциониране на нарушители“, подчерта шефът на КФН.

Стоян Мавродиев заяви, че има няколко лъжи срещу КФН – че е цензор, че нарушава свободата на словото и че обслужва модела „Кой“. „Аз съм избран от 2010 г. по предложение на ГЕРБ, ДСБ и СДС. Господин Радан Кънев може да провери всички тези неща. Депутатите от БСП и ДПС са гласували против. Това показва кой ме е предложил и кой ме е избрал. Аз съм навярно един от тримата най-проверявани и преследвани хора в държавата по модела „Кой“. Другите двама са господин премиерът Борисов и господин президентът Плевнелиев. Нали се приписват на господин Пеевски определени медии. Така или иначе, от тази медийна група срещу мен има достатъчно много атаки – срещу мен и господин Плевнелиев например. Бях обект на пълна данъчна ревизия в продължение на 8 месеца. Надявам се, че стана кристално ясно, че нямам нищо общо с модела „Кой“, заяви Мавродиев.

Той посочи, че КФН не отговаря за случая KPMG. „Ние не сме цензори, защото не сме спирали публикации. Не сме влияли на съдържанието. Става въпрос за наказания, свързани с лъжи, противоправно поведение, нарушение на закона. Аз съм демократ и никога не бих си позволил да огранича свободата на словото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4319 |23.12.2014 Вижте новите членове на Комисията по журналистическа етика . 59| 8064 |14.12.2014 Д-р Петър Москов на прицела на Комисията по дискриминация . 14| 4825 |12.12.2014 Депутатите повериха комисията по култура и медии на Полина Карастоянова . 14| 4374 |05.12.2014 Има опит комисията по досиетата да се използва за „мокри поръчки”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads