Реклама / Ads
10| 11247 |14.10.2021 ИНТЕРВЮ

Методи Лалов пред Фрог: Ще разобличим Фандъкова. Ще ѝ търсим сметка за назначението на Иванов

.
Методи Лалов Източник: БГНЕС
”Към настоящия момент СОС не може да въздейства на кмета по отношение на назначението на Ивайло Иванов. Неслучайно изразих остра позиция публично преди назначението, както и когато разбрахме за него. Активно участвах и бях организатор на протест, за да може и гражданите да покажат недоволството си към това решение. Можем единствено да разобличаваме Фандъкова. Затова исках изслушване, за да чуят гражданите, че на практика тя няма мотиви да назначи този човек. Не можем да я санкционираме, не можем и да го уволним. Единственото, което можем, е да ѝ търсим сметка.”
 

Това коментира Методи Лалов, който е част от Столичния общински съвет, пред Фрог нюз във връзка с назначението на Ивайло Ивайнов, бивш главен секретар на МВР,  за шеф на Столичен инспекторат (СИ) от кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

"Тя е длъжна, ако я покани СОС,  да дойде и да обясни. И ако мотивите ѝ за назначение удовлетворяват гражданите, остава. Ако мотивите са незадоволителни, а те нямат как да бъдат други - обществото трябва да покаже решителност, енергия и Фандъкова да го уволни." - допълни Лалов.

 

Днес, след 11 дни мълчание, Фандъкова най-накрая проговори за назначението и оневини Иванов за насилието, наложено на български граждани по време на миналогодишните антиправителствени протести. Методи Лалов даде своя коментар относно изказването:

 

"Тя няма избор. Когато си назначил корумпиран човек, ясно е, че трябва да оправдаеш това назначение и не можеш да признаеш, че този човек е съпричастен. Тук не става дума за установена от съд вина, че той лично е наредил или участвал в полицейско насилие. Тук става дума за безспорност, че Ивайло Иванов, когато е бил главен секретар на МВР,  по това време са бити хора. Това нещо, ако е ставало без негово знание, то той е некадърен ръководител. Ако е ставало пък с негово знание, значи, че той участва в престъпна дейност. Но при всички случаи обективният факт е, че Иванов публично не се разграничи от действията на полицаите-биячи. Той каза, че така се е изпълнявал законът. Дори да има нужда от прилагане на полицейска сила, видяното зад колоните на МС - хора с белезници, снимани, унижавани, хвърляни, ритани - това надхвърля всякаква граница. Дори преди това тия хора да са извършили някакво правонарушение. В момента, в който са обезвредени, няма никаква причина да бъдат обект на принуда."

 

Преди дни Лалов поиска оставките на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева от "Демократична България" в публикация в личния си профил във Фейсбук. По неофициална информация се твърди, че атаката на Лалов идва оттам, че не фигурира в сегашните изборни листи на ДБ:

 

"Не е така, разбира се, това е недостойна линия на защита. Аз не поисках да бъда включен в сегашните листи на “Демократична България”. Не става дума само за моето участие. Обясних многократно какви са проблемите. Когато се измества по опростенчески начин, че е заради някаква болна, незадоволена амбиция, това е абсолютно недостойно. Не очаквах от моите хора, от демократичните хора, да водят по такъв елементарен начин дебат. Радвам се, че обществеността вижда как се води спор. И очевидно неспособното у Мирчев, Цонева да водят спор. Както и неспособността да се управлява тази партия. Така че да - стоя зад оставките. 


Сами виждате, че проблемите ескалират. Те са проблеми в коалицията. Оставка е поискана и на генерал Атанас Атанасов от местна организация заради необосновано изключване на Цецка Бачкова - без обяснения. Когато един кандидат е бил избран два пъти за народен представител, гражданите трябва да разберат защо не е включен в листите трети път. Няма проблем да не бъде включен, но нека разбираме защо. С какви цели, с какви мотиви? Това се иска. Иска се прозрачност и обективност, което твърдим, че ще провеждаме в държавата, а пък не го правим в собствените си партии."

 

Коментара взе Мира Ереева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 22757 |13.10.2021 Адв. Екимджиев пред Фрог: Правосъдният министър има нов повод да поиска освобождаването на Гешев . 24| 52059 |11.10.2021 Адв. Минчо Спасов пред Фрог: Оказах се прав за дипломата на Иван Гешев . 8| 9474 |07.10.2021 Мирослав Николов пред Фрог: Бухалката продължава. Кадрите в правосъдната система са същите . 12| 7508 |06.10.2021 Мартин Заимов пред Фрог: Не е важно просто да се състави правителство, а накъде отиваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads