Реклама / Ads
6| 4939 |19.09.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Над 35 млн. лв. за 9 километра от ”Хемус”

.
Правителството отпусна транш от 35 млн. лв. за деветкилометровата отсечка между Ябланица и село Боаза, като средствата ще послужат за вече извършени строителни-монтажни дейности и консултантски услуги, обясниха от ”Дондуков” 1.
 

Агенция "Пътна инфраструктура", която явно ще извърши разплащането, посочи в своето съобщение, че: "Изграждането на АМ "Хемус" е приоритет в програмата на правителството и има стратегическа цел за ускоряване процеса на икономическо и социално развитие на регионално ниво. Завършването на участъка ще допринесе за подобряване безопасността на пътуващите, намаляване вероятността от възникване на пътнотранспортни произшествия, за достигане на оптимална скорост на движение и осигуряване комфорт при пътуването и ще спомогне за развитието на регионите от Северозападния район на страната."

 

Преди малко повече от месец Борисов обеща, че магистралата ще е изцяло готова до 2024 година. Министър-председателят, бившият строителен министър Николай Нанков и шефът на АПИ инж. Светослав Глосов инспектираха именно работите в участъка между Ябланица и пътния възел при Боаза, определяйки го като "най-сложния", тъй като минавал през планински терен. Трасето според тях трябва да е готово през следващата година. В същия период следва да бъде завършена и отсечката от Белокопитово до Търговище, ако се осланяме на думите на управляващите.

 

Строителството на 9.3 км отсечка между Боаза и Ябланица се изпълнява от консорциум "ХВП Ябланица" ДЗЗД, в който влизат "Хидрострой", "Водстрой 98" и "Пъстрой Бургас". Те спечелиха търга с цена от близо 55 млн. лв. без ДДС. Договорът беше подписан през юли 2017 година, а срокът за изпълнението е 910 дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4991 |31.08.2017 Нов ремонт ще затапи АМ ”Хемус” до края на септември . 4| 10595 |18.02.2017 Проектът на Пеевски за АМ ”Хемус” бил скъп, но пак той строи . 0| 4817 |12.07.2016 Нови ограничения на магистрала ”Хемус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads