Реклама / Ads
6| 3573 |20.01.2022 НОВИНИ

Държавата с конкретни мерки за скъпия ток и газ за бизнес и домакинства

.
няма проблем за отделянето на агенцията по горите. имаме ясно споразумение, в което се казва, че агенцията се изважда и действаме по план. хубавото е когато имаме прозрачен коалиционен договор и всички сме партньори, които го спазваме
 

Конкретни мерки за подпомагане на домакинствата и бизнеса заради високите цени на тока и газа взема изпълнителната власт. Това стана ясно по време на брифинг на управляващите след днешното заседание на Министерския съвет. 

 

Бизнесът е компенсиран със 110 лв. за ноември, със 130 лв. за декември и сега МС прие нов таван до 250 лв. за мегаватчас за януари. Това означава, че до този момент, сметките, които са дошли за декември са по-високи, но компенсацията, която ще получат в началото на февруари, ще включва допълнителното подпомагане, което е прието за декември. Тоест - сметката за февруари ще е по-ниска от тази, която виждат сега. Същото важи и за сметките за газа, обясни пред журналисти премиерът Петков.

 

Докато мораториумът стои, сметките за битовите потребители няма да се увеличават, категоричен бе министър-председателят. Увеличението, което виждат потребителите в момента е факт заради увеличение, случило се през юни 2020 г.

 

Управлението на пандемията

 

Новият модел, с който правителството управлява епидемията на COVID-19 у нас също е бил обсъден на днешното правителствено заседание. В момента нито една област не е затворена, а бизнесите работят, посочи Петков. 

 

"Държим на Етап 2, с риск от Етап 3, защото всичко се базира главно на нива капацитет на интензивните легла в болниците. В някои от областите има отделни мерки, защото има заболели учители, но това е на ниво области и училища, не на ниво масово затваряне. Следим модела много внимателно и за първи път имаме доста ясна прогноза накъде вървят нещата. Добрата новина е, че интензивните легла не се запълват с голяма скорост", каза Петков.

 

Премиерът уточни, че на МС е дискутирано също и по проектите за съвместна работа с колегите от РСМ, така че когато направят правителствената среща да има реални резултати. Обсъдено е провеждането на съвместно заседание между правителствата на двете държави на 25 януари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5963 |20.01.2022 Доц. Кунчев: Обсъдени са нови мерки - вечерен час на заведенията и 50% капацитет . 10| 3538 |20.01.2022 10 160 са новите случаи на коронавирус. Пет области на прага на по-строги мерки . 12| 3252 |19.01.2022 COVID мерките в София остават без промяна. МВР се включва в издирването на контактните . 15| 2941 |19.01.2022 Министър Сербезова: Мерките за учениците ще са на локално ниво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads