Реклама / Ads
0| 4134 |25.07.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 152: Руските нашественици с огромни загуби в района на Херсон

.
В Южнобужското направление основните усилия на противника са насочени към предотвратяване на настъплението на нашите войски. Вражески обстрели са регистрирани близо до Осокоровка, Трудолюбовка, Первомайски, Явкино, Новогригориевка, Кавказ, Новониколаевка, Котлярево, Поляна, Таврически и Николаев Украинските защитници също не остават в дълг, руските войски търпят загуби в Херсонска област. пише в сводка на украинския Генерален щаб
 

Украински сили постепенно навлизат в източната Херсонска област, която беше превзета от Русия в началото на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение.

 

В среднощното си послание Зеленски заяви, че започва важна седмица, в която на 28 юли, за първи път ще се чества Денят на украинската държавност.

 

"Тази седмица ще има важни посещения на наши партньори, важни преговори, но най-важното - украинските позиции ще укрепват и ще има напредък. На фронта, на полето на дипломацията, в икономиката. Благодарен съм на всички, които защитават страната ни!", заяви  президентът на Украйна.

 

Извън базовите пунктове противникът държи три носителя на високоточно оръжие.


В славянско направление са регистрирани обстрели край Большая Камышеваха, Грушеваха, Краснополие, Вернополие, Долина, Красная поляна, Карнауховка и Дибровное.


На Краматорско направление противникът е стрелял с оръдия и реактивна артилерия в районите на населените места Кривая Лука, Северск, Григоровка, Верхнекаменское, Ивано-Дариевка и Спорно.


Украинските войници отново отблъснаха щурмовете на противника по направленията Верхнекаменка – Верхнекаменское и Белогоровка – Верхнекаменское. Нашествениците се оттеглят със загуби.


В Бахмутско направление противникът обстрелва украинските войски в района на Берестовое, Белогоровка, Нова Каменка, Покровски, Бахмут, Весела Долина, Зайцевое, Травневое и Ню Йорк. Освен това той нанесе въздушен удар близо до Бахмут.


Значителни загуби и отстъпление завършиха за противника в опитите за подобряване на тактическата ситуация в направленията Владимировка - Бахмутское и Доломитное - Новолуганское. Противникът губи личния си състав, но упорито продължава опитите си да установи контрол над територията на Углегорската ТЕЦ. Борбата продължава. Тежките битки продължават и в посока Рота - Семигорие.


Продължава системният обстрел на гражданска инфраструктура в районите на Авдиевка, Опитное, Пески, Красногоровка, Новомихайловка, Павловка, Зализнична, Чаривне, Новоандреевка и Степногорск в направленията Авдеевка , Новопавловск и Запорожие . В някои райони руските нашественици водят и въздушно разузнаване с БЛА.


Във волинското, полеското и северското направление ситуацията не е претърпяла значителни промени. Противникът е обстрелвал районите на селата Гай в Черниговска област и Гудово, Белополие и Стари Вирки в Сумска област.


В харковско направление противникът обстрелва с оръдия и реактивна артилерия районите на населените места Харков, Руски Тишки, Стари Салтов, Прудянка, Рубижное, Циркуни, Базалиевка, Слатино, Дергачи, Черкаски Тишки, Благодатно, Уди, Пришиб и Питомник. Нанесени въздушни удари край Горни Салтов и Моспаново.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3226 |23.07.2022 Орбан: ЕС се нуждае от нова стратегия за войната в Украйна . 0| 3169 |23.07.2022 Зеленски: До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу руските войски . 0| 2830 |22.07.2022 Руските сепаратисти в Украйна блокираха достъпа до Google . 0| 3329 |21.07.2022 Кремъл византийства: Вратата за преговори с Украйна и край на войната е отворена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads