Реклама / Ads
0| 6064 |08.08.2022 ПОЛИТИКА

Мирчев за преговорите с ПП: Време е да излезем от детската градина и да загърбим егото си

.
Ивайло Мирчев
Все още нямаме отговор за явяване на изборите с общи листи, очаквам тази седмица да се проведат срещи с ПП. Ние искрено вярваме, че е нужен на страната общ политически субект, заради който да няма въпроси дали ГЕРБ ще бъде първа или втора политическа сила. Длъжни сме да се обединим и заради нашите избиратели, тъй като това са хора с едни и същи разбирания и няма смисъл да ги разделяме. Това заяви Ивайло Мирчев от ”Демократична България”.
 

Трябва да подтиснем егото си - всички. Трябва да излезем от детската градина и да разберем, че страната се намира в безпрецедентна ситуация и част от нас трябва да правят компромиси, коментира още той по Нова телевизия.

 

Той коментира и газовите протести: "Обявили сме се срещу тази скрита преориентация към Русия. Не е нужно някоя политическа сила да организира протестите, има чувствителни граждани, които са чувствителни по темата геополитическата ориентация на България. Да не забравяме, че който и политик като стане министър, трябва да се защитават интересите на страната, да не забравяме, че никой не е по-голям от България. Не трябва да сме зависими от нито една страна", каза той в ефира на "Нова телевизия".

 

"Газът и за октомври е осигурен. Трудно можем да си представим, че за месец и половина управление правителството може да подпише дългосрочен договор. Сега правителството трябва да продължи разговорите с гръцката и турската страна. И най-важното е да се извади Акт 16. Конекторът е готов, той работи. Каква гаранция имаме, че Путин утре няма да реши да спре газа на България за да ни накаже за нещо ди. Защо трябва да се занимаваме с един доставчик, какъвто е "Газпром". Това е продължаване на политиката на Путин с енергийни средства", смята Мирчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4539 |09.06.2022 Премиерът потвърди исканията на България към РСМ. Вархеи: Юни е важен месец, искаме споразумение в скоро време . 0| 7540 |27.04.2022 Бойко Ноев: Премиерът Петков не може да води страната по време на кризи . 0| 5762 |18.04.2022 Георги Ганев, ДБ: Коалицията скърца, но може да издържи много дълго време . 16| 8980 |09.12.2021 Гунчева към ГЕРБ: По време на вашето вашето управление пенсионери умираха от глад и студ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads