Реклама / Ads
0| 3461 |30.08.2022 НОВИНИ

Зам.-кмет на Чирпан влиза в Министерството на икономиката

.
Никола Стоянов
Със заповед на премиера Гълъб Донев за заместник-министър на икономиката и индустрията е назначен Янко Топалов.В официалната му визитка е посочено, че от 2021 г. до момента е бил заместник-кмет на община Чирпан.
 

Бил е секретар на Междуведомствената комисия по извънредни ситуации и заместник-председател на Държавна агенция "Гражданска защита" към Министерския съвет. От 2008 г. до 2015 г. е главен секретар на Върховния касационен съд.


Има магистърска степен по право в СУ "Свети Климент Охридски". Има специализации в Стокхолм, Дъблин, Хага, Москва, Киев, както и квалификация по административно, международно, търговско и наказателно право. Притежава докторска степен по философия.


Междувременно министерството обяви, че по инициатива на оглавяващия го Никола Стоянов започват работа седем работни групи, които включват експерти от министерството, представители на работодателите и синдикатите, както и на Националното сдружение на общините. Целта е да бъде идентифициран пакет от мерки във всички приоритетни области, които да бъдат приети от институциите и да облекчат работата на икономическите субекти. Работните групи са по мерки за справяне с повишените цени на природния газ, горивата и електроенергията; мерки за подобряване на бизнес средата; мерки за подобряване на инвестиционната среда; мерки за подобряване на външноикономическата политика на страната; мерки за насърчаване развитието на индустриалните паркове в България; мерки, свързани със Зеления преход; мерки за дигиталната трансформация на българските компании.


"Целта ни е да сме максимално бързи и до 3 седмици да имаме пакет от спешни мерки във всяка област, които да предложим за приемане", мотивира решението си Стоянов, цитиран от пресцентъра си. Според него при правилна организация за кратък период могат да бъдат свършени задачи, които са били отлагани с години. За намирането на най-верните решения всички теми ще се обсъждат оперативно с бизнеса, синдикатите, общините и БАН, се казва още в съобщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 50339 |29.08.2022 ”Барометър”: Голямата битка ще е за третото място, ГЕРБ първи, ИТН влизат в парламента . 0| 2840 |26.08.2022 Ананиев за референдума на Трифонов: Отчаян ход за влизане в следващото НС . 0| 3204 |26.08.2022 За първи път ПП влиза в предизборната надпревара като партия . 0| 3013 |26.08.2022 ДБ и ПП влизат в „приятелска, но реална конкуренция за гласове“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads