Реклама / Ads
9| 3360 |08.02.2023 НОВИНИ

Никола Минчев: NEXO не е реален казус, той е измислен проблем, хвърляне на прах в очите

.
Източник: личен архив
”Нексо” не е реален казус, той е измислен проблем, хвърляне на прах в очите”. Това каза Никола Минчев, ПП на пресконференция.
 

Алкесандър Ракшиев от ПП също повтърди, че проблемът не съществува. Даренията са самоинициатива на бивши негови колеги, които са ги направили и са напълно законни с платени данъци и няма проблем:

 

"Бях служител на фирмата до октомври 2021 преди да се захвана с политиката.  Никога не съм работил в пловдивския офис на Нексо.

 

Нексо не е развивала търговска дейност в България. Пловдивският офис е съставен от програмисти, а докато работих за фирмата, аз бях в София.", каза той.

 

Относно предстоящите парламентарни избори през април Никола Минчев потвърди, че ДБ и ПП ще се явят съвместно и тепърва предстои листите да бъдат оформени.

 

"Надявам се водачът да е от Пловдив", каза той.

 

По думите му сред кандидатите за народни представители ще има възлови фигури и от двете партии в коалицията - и от ДБ, и от ПП.

 

"Съотношението ще бъде равнопоставено, но мандатите за Пловдив се увеличават с един, така че някоя от партиите ще има превес. Хората, които ще са в листата, ще бъдат сходни с предишните избори, защото сме доволни от работата на народните ни представители. Кои точно ще са водачите предстои да се уточни", конкретизира Минчев. 

 

Той посочи, че коалицията ще се бори за първа политическа сила с най-голям брой депутати в парламента. Конкретно за Пловдив броят на мандатите ще зависи от броя на политическите, сили, които ще влязат в Народното събрание, но да са повече от 4.

 

Запитан за спада в доверието според последните социологически прочувания, Никола Минчев сподели, че и преди е имало такива и това не е пристеснително.

 

"Но спадът не е толкова голям. Сега, обединявайки се, целта ни е по-силен резултат, отколкото механичния сбор на коалицията.", посочи бившият народен представител.

 

По време на пресконференцията беше коментирана и темата за стадионите на Пловдив.

 

"Започва се от един проект, без да е ясна неговата планова реализация, без цялостна визия как ще се случат нещата. Започва се с един бюджет, без да е ясно дали ще стигне. "Ботев" тренира на стадион "Коматево", но това не е приемливо.", коментира Минчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3352 |08.02.2023 Николай Василев: Няма да има сериозно покачване на цените при влизане в еврозоната . 0| 3356 |06.02.2023 Проф. Николай Милошев: Няма да има последици за България от силните трусове в Турция . 3| 3385 |02.02.2023 Николай Нанков с обвинения към Шишков, че не е упражнил контрол върху пътното сторителство . 1| 3183 |02.02.2023 Проф. Николай Овчаров: Северна Македония не иска да влиза в ЕС, там виждаме проводници на руско влияние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads