Реклама / Ads
14| 6842 |29.10.2013 НОВИНИ

Николай Овчаров и Божидар Димитров правят коалиция

.
Професорите Николай Овчаров и Божидар Димитров работят по създаването на коалиция между ГЕРБ и БСП, обявиха те. Как ще съчетаят лявата и дясната политика, те не уточняват.
 

 

„Тук става нещо в тази държава. Докато умните се намъдруват, лудите се налудуват. Това става в тази държава. Нещо ужасно каза един от протестиращите студенти: „Ние трябва да отречем всички авторитети”, възмущава се археологът. 

„Нормално е студентите да протестират”, подхвана темата за народното брожение историкът в „Лице в лице”.

 

Петър Богдан преди 400 години си задава въпроса защо сме на това дередже при изобилието, което имаме. Днес положението се повтаря, установи проф. Божидар Димитров.

 

Проф. Александър Кьосев, който бе включен  на живо в предаването от Софийския университет, заяви, че протестът на студентите е политически, но не в подкрепа на една партия. „Всяко общество се базира на обществен договор. Затова обаче се изисква да има доверие, прозрачност и истина между хората. Когато обществото избере някой да го представлява, иска той да го представлява, а не някой зад него”, обясни още Кьосев.

Професорът разкри още, че протестът вече си има и символ - зелена лента. Той обаче днес не намерил подходяща лента и си е закачил на ревера зелен кламер.

 

Божидар Димитров и Николай Овчаров коментираха още в „Лице в лице” и дали има основание претендентът за Панагюрското златно съкровище Павел Цветанков да твърди, че то е фалшификат. „Той всичко може да твърди. Лъжи, лъжи, лъжи непрекъснато. Как може да не се допусне Инспектората на културата да провери дали е така, както твърди. Съкровището в момента е в Москва. Как си мислите, че там няма да го проверяват?!. Цветанков смята, че персонално аз му преча за истината”, побесня историкът щом се отвори за пореден път темата за златното съкровище.

 

Овчаров пък подчерта, че съкровището не е задължително да бъде сигнирано. За да докаже това, той показа 23-каратова златна монета, открита при разкопки, която също не е белязана с печат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 7999 |27.10.2013 Овчаров: Връщане към социализма ще фалира държавата . 29| 5845 |26.10.2013 Овчаров се зарече да не скача за шеф на БСП-София . 14| 5805 |19.10.2013 Станишев: Николай Петев стана част от творбата си "Не ме ли помниш" . 21| 5136 |18.10.2013 Стойнев уверява: Овчаров е полезен и е специалист!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads