Реклама / Ads
4| 6643 |26.10.2016 НОВИНИ

Нинова: Не разреших продажбата на „Булгартабак” и Пеевски ме размаза!

.
Корнелия Нинова
Борисов кани ДПС и им предлага да участват във властта, в същото време нас ни обвиняват в това. Това е тежко лицемерие от страна на премиера. Ние не сме търсили подкрепа от ДПС. В това увери в предаването „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Тя посочи няколко идейни различия с ГЕРБ: "Сега е актуално канадското споразумение. ГЕРБ е „за” него, БСП е против. Цачева си сменя мнението за санкциите срещу Русия през  5 дни, ГЕРБ последно подкрепи санкциите.

 

Нинова повдигна завесата за аферата с „Булгартабак”. „През 2007 г. срещу мен бе заведено дело и затова не говорих за „Булгартабак”. Твърдя, че съм единственият човек, който се опълчи срещу Пеевски и ме размаза. Заведе ми дело, пусна слухове, че съм корумпирана и прочие”.

 

"Като заместник министър от мен се искаше да се продаде "Булгартабак" срещу 100 млн. лв., аз не се съгласих, уволниха ме. След това дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора. Като зам. -министър искаше да се продаде резерва от  жито и не се съгласих. Искаше се от мен да се даде разрешително на хазартна фирма, която беше офшорка, също казах не", обясни Нинова.

 

Тя призна, че е било грешка гласуването за Пеевски да стане шеф на ДАНС".

 

„ГЕРБ избират чуждите и големите интереси, а ние малките и българските производители”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че левицата внася Закон за храните,  с който се задължават веригите с оборот повече от 2 млн. лв. да предлагат определен процент българско производство, съответно: 70% от млечни продукти, 50%  плодове и зеленчуци, 50% напитки.  „Ако не го правят, да търпят глоба 10% от оборота от този вид стока”, обясни тя и подчерта, че това е възможно и го има в други европейски държави – Румъния и Полша.

 

Председателят на БСП подчерта, че целта е да се подпомогне родното производство и българската икономика. По думите й, противоречията с ГЕРБ и като цяло в политиката в ляво и дясно е, че те казват, че държавата трябва да се оттегли от тези отношения и да ги остави на свободния пазар, а левицата казва: „Не, държавата трябва да се намеси и да помогне на родното, националното и малкия производител”. Нинова заяви, че със споразумението с Канада управляващите застават зад корпорациите и големите, а БСП застава зад малките и българските производители.

Според нея, споразумението с Канада ще бъде убийствено за България -  безконтролен внос на земеделски продукти, някои от тях надхвърлят потреблението на цяла България. „Българското ще приключи , защото онези стоки са по-евтини, но са с ГМО”, каза още тя и припомни, че Канада е единствената държава, която съди ЕС, че е забранила ГМО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5296 |20.10.2016 Корнелия Нинова: Госпожо Цачева, извинете се! . 5| 5107 |19.10.2016 Нинова: Споразумението с Канада ще е поредното национално предателство . 5| 4563 |14.10.2016 Нинова: ГЕРБ ритуално се самоубиха. Закриването на парламента е мракобесие . 1| 3712 |12.10.2016 Нинова: Събрахме 51 подписа, Главчев е длъжен да свика НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads