Реклама / Ads
14| 19627 |02.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нов скандал! Караниколов крие проблем с ракети на ВМЗ за Индия

.
Индия настоява С-8КОМ да се произведат в ”Емко”
Лошо качество на изделията от поръчка за Индия, е причината Делхи да не желае сътрудничество с ВМЗ – Сопот. Това е заявено категорично от представители на индийското Министерство на отбраната на министъра на икономиката Емил Караниколов.
 
Тези разговори се пазят в тайна от българската страна, защото изобличават публичните твърдения на Караниколов, че всичко е наред и че можем да запазим индийския пазар като производства от „Дунарит“ и „Емко“ се прехвърлят и договорят с чужди страни от държавната ВМЗ – Сопот. Министърът заблуди, че във ВМЗ ще бъдат увеличени заплатите и ще има бонуси, но и до този момент такова нещо няма.

В момента министър Караниколов прехвърля производството на неуправляеми ракети С-8КОМ от „Емко“ във Вазовските заводи, което е недопустима намеса в договорни отношения. Правят се опити да се сключи договор с индийците за тази продукция, която те са поръчали на „Емко“. Делхи обаче не желае тази промяна. Причината е много проста: по силата на предишно споразумение във ВМЗ са произведени ракети С-5КОМ.

 

Те обаче се оказали с множество дефекти. Наложило се спешно група от около 30 служители на ВМЗ да заминат за Индия на разноски на предприятието, за да отстраяват слабостите. Вече няколко седмици обаче не успяват да се справят и Делхи заявява отказа си да работи в бъдеще със заводите в Сопот.

 

Прикривайки истината министър Караниколов постигна няколко резултата: загуби на частната „Емко“, загуби на държавната ВМЗ – Сопот, съмнения върху търговеца Кинтекс, поставяне под въпрос на договори с един от най-желаните играчи на международния пазар – Индия, петно върху българската оръжейна индустрия, съмнения, че България е лоялен партньор.

 

Всичко това заради незаконното обслужване на лични интереси – тези на „незнайните“ собственици на подставените фирми „Виафот“ и „Дипи“, - и интересите на чужда държава, която има амбиции да заеме нашето място в договорите с Индия.

 

Делян Добрев подаде оставка. Много преди него това трябваше да е направил министър Емил Караниколов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 18394 |29.09.2017 СКАНДАЛ! ЕК ще нищи дарени от държавата милиони на Пеевски . 1| 5189 |29.09.2017 Валери Симеонов уредил среща за ”изясняване” различията между Емил Караниколов и Емилиян Гебрев . 0| 4214 |27.09.2017 Синдикати: Проблемът не е в клас прослужено време, а в липсата на кадри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads