Реклама / Ads
24| 9181 |27.07.2010 НОВИНИ

Нова порция медии в империята на Кръстева и Пеевски

.
Ирен Кръстева
3 в 1 била сделката в Бургас, включваща вестниците „Черноморски фар” и „Фактор” и Фар ТВ. Така ДПС отдалеч започва подготовка за избори 2011, смятат журналисти в черноморския град.
 

Нова порция медии си напазарували бившата шефка на тотото Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, съобщиха източници на Frognews.bg в Бургас. Този път сделката била в черноморския град, където медийното семейство прибавило нови апетитни хапки към медийната си империя. Информацията се потвърждава и в кратка дописка от 23 юли 2010 в он лайн изданието на "Български фактор".

Въпросната сделка всъщност била 3 в 1, твърдят запознати и посочват, че закупените вестници са „Черноморски фар” и бургаският „Фактор”, а към тях се прибавяла и Фар ТВ
. Съвсем скоро Кръстева и Пеевски щели напълно официално да встъпят в качеството си на издатели. За продажбата, която била финализирана наскоро, започнало да се говори още през зимата. Засега не е известно дали и печатницата, която бившите вече собственици Галентин Влахов и Сие държат, също влиза в сделката. Междувременно всички служители на "Черноморски фар" били „поканени” да подпишат молби за доброволно напускане с уговорката, че впоследствие ще бъде взето решение за съдбата на всеки един персонално. Със сигурност обаче било известно името на новата главна редакторка на „Черноморски фар”, витаят слухове. Тя щяла да е журналистката Катя Касабова, изгонена преди време главна редакторка на вестник „Десант”, дъщерен на телевизия СКАТ. Касабова дефилирала „на бял кон”, готвейки се да „коли и беси” в медията, опасяват се нейни колеги.

Свидетели разказват още, че новият собственик Делян Пеевски се появил пред подчинените си, връчил известна сума пари и обявил, че това са средствата, които ще се харчат до Нова година, когато трябвало да бъдат върнати с печалба.

ДПС се окопава медийно достатъчно навреме преди изборите догодина”, твърдят запознати с медийната ситуация в Бургас и околността и въпреки че все още не са наясно дали въпросната сделка е извършена лично от Кръстева и Пеевски или от областния координатор на ДПС, смятат, че движението ще държи да запази традиционното силното си представяне на избори в региона и на предстоящия през 2011 местен вот, а Ирен Кръстева окончателно щяла да затвърди славата си на най‒могъщата медийна императрица в България.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5614 |27.06.2010 Хаос с уволнения във военни медии . 2| 4730 |24.06.2010 М. Николов: Медиите не ме харесват . 1| 5521 |22.06.2010 Вкарват в закон и електронните медии . 30| 5775 |18.06.2010 Уорлик: BG медиите сменят политиката си за една нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads