Реклама / Ads
0| 17770 |24.04.2016 НОВИНИ

Охранители на Пеевски на бунт, НСО праща нови

.
”Безценният” е охраняван и в Народното събрание...
Служители на Националната служба за охрана (НСО), прикрепени към депутата от ДПС Делян Пеевски се разбунтували и отказали да го пазят. Причинта е конфликт с частните пазачи на олигарха милиардер.
 
Гардовете на Пеевски се държали надменно и се опитвали да командват държавните служители като новобранци в казармата. Последните бяха пратени да пазят „ценния” политик от 22 февруари 2016 г., след като главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че имало заплаха за живота на Пеевски. Костов отказа да каже какви са заплахите и откъде е енформациято. Самият Костов е считан за назначение на Пеевски.

След избухналия скандал между охранителите, служителите от НСО напуснали. Веднага на тяхно място били изпратени други от началника на службата ген. Ангел Антонов. Пеевски бил му се обадил лично, за да обясни, че досегашните служители били непригодни. За топлите отношения на генерала с олигарха се говори отдавна. Бившият лидер на ДПС и сегашен на новата партия ДОСТ Лютви Местан заяви неотдавна, че именно Пеевски се е обадил на Антонов и му е разпоредил да свали охраната му преди Коледа. Тогава той се принудил да потърси закрила в турското посолство в София. Скандалът обаче бе заметен под килима и не стана ясно като какъв Пеевски командори НСО, а Антонов играе по свирката му.

 

Личните частните охранители на Делян Пеевски са около 20. Общо охраната на депутата и негови фирми, както и на майка му му струват месечно около 200 000 евро. Досега обаче нито НАП, нито ДАНС са се потрудили да установят, откъде идват парите, с които Пеевски плаща на тази частна модерно въоръжена рота.

Частните му охранители и част от държавните пътуват с Пеевски и по време на воаяжите му в чужбина. Двама от личните му телехранители пък се водят сътрудници на различни комисии и имат пропуск за Парламента. По този повод избухна скандал, че те се движели в Народното събрание с оръжие, но и това безобразие бе туширано от председателя на Парламента Цецка Цачева, чийто съпруг е бил подчиен на Пеевски като служител на „Булгартабак”.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9017 |24.04.2016 Пеевски го няма, Доган не е на трибуната, охрана навсякъде . 0| 10710 |24.04.2016 Дикме: ДАНС да се заеме с фирмите и кредитите на Пеевски . 0| 4552 |23.04.2016 Лукарски: Виждам оттеглянето на Пеевски , но... . 0| 6185 |23.04.2016 Гриша Ганчев: Пеевски и Б. Михайлов виновни за краха на ЦСКА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads