Реклама / Ads
0| 2792 |29.07.2022 НОВИНИ

НС окончателно прие промените в закона за обществените поръчки

.
Източник: БГНЕС
Парламентът прие и на второ четене промени в Закона за обществените поръчки. Единият законопроект е на Ивайло Мирчев от ”Демократична България” (ДБ) и група народни представители, другият е на трима депутати от ”Продължаваме промяната” (ПП) - Настимир Ананиев, Богомил Петков и Юлия Иванова.
 

С предложенията на  "Продължаваме промяната" се цели преодоляване на инфлационния риск. Предвижда се индексацията на цените по договорите да се извърши по методика, одобрена от Министерския съвет.

 

Депутатът Настимир Ананиев, цитиран от БНР,  коментира промените:

"Фокусът и най-важното е европроектите, еврофинансирането, което се получава от различни инфраструктурни проекти, ако се окаже, че то не може да бъде завършено заради новите инфлационни и икономически процеси, България ще трябва да връща доста голям обем от финансов ресурс – говорим за милиарди".

 

Предложенията на ДБ включват прецизиране на случаите, в които инвестиционното проектиране и строителството могат да се изпълняват чрез инженеринг, за да се гарантира независимост между различните участници в строителния процес при реализиране на общински и държавни обекти.

 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви:

"Ние сме в една поредица от кризи, които изискват сложни и застъпващи се екстремни и екстремални решения. Част от кризата е политическа, тежка криза – това, че просто ние сме неспособни като политическа класа. И тук съвсем не се опитвам да се разгранича от това да произвеждаме добри решения. Това вероятно е възможното решение".

Депутатът Тошко Йорданов от ИТН коментира:

 

"Искам просто да приветствам, като последно заседание и последен ден на този парламент, да приветствам добре дошли при мафията ДБ и ПП. Защото нещо, за което обясняваха, че е мафиотска сделка, сега я предлагат отново с голям ентусиазъм и ще я подкрепят."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 18546 |29.07.2022 Депутат от ПП контрира Митрофанова: Два пъти опитахме да платим на „Газпром“ в долари - не приеха плащанията . 0| 29180 |28.07.2022 Илиян Василев: Митрафанова напомни на Радев, че се очаква от него да приеме ултиматума на Газпром . 0| 3057 |28.07.2022 Липса на кворум провали първото четете на промените в Антикорупционния закон . 0| 3104 |27.07.2022 ВКС обяви за невалидно партийното наказание на Калоян Паргов. Решението е окончателно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads