Реклама / Ads
13| 6458 |07.01.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: Пеевски е заплашвал Местан

.
Осман Октай
Лютви Местан не оправда катарзиса, който очаквахме всички от него. Той беше много уплашен. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 
Очаквах, че с неговия медиен опит, ще излезе от ролята на пионка и подставено лице. Местан изпусна шанса си да разбие на пух и прах етно-политико-олигархичен-сталинистки модел. Само го констатира и потвърди, че съществува. Това, обаче е обществено известен факт. Ние, основателите на ДПС, го повтаряме от 15 години. Местан прие да бъде назначен за пионка. Самият факт, че не говореше конкретни неща за това кой и как употребява този олигархичен модел, показва, неговата зависимост през последните три години, и страха от тези зависимости, уточни Октай.

По думите му, когато е отишъл в турското посолство, Местан се страхувал, представяйки си това, което се случи с Ахмед Доган преди три години, когато НСО се оттегли от конференцията на ДПС и Октай Енимехмедов го нападна с газов пистолет. След това си представя и смъртта на Ахмед Емин в коридорите на най-охранявания обект в държавата-Сараите. Той искаше всички журналисти да разберат, че някой му е звънял през цялото време и вие да се досетите КОЙ е той. За това се страхуваше да спомене името на Пеевски. Реално през цялото време е бил заплашван именно от него, допълни той.

Октай отбеляза: Лютви Местан повече говори за Ахмед Доган, отколкото за Пеевски. Това показва, че страхът от този модел е голям. Бившият председател на ДПС трябваше да постигне две цели. В този катарзис не трябваше да говори за евроатлантизма, а да спечели публиката на своя страна, като покаже конкретни факти за мафиотския олигархичен модел, на който е сложен от Доган като пионка. Ако беше казал конкретни неща за този модел, той щеше да спечели медиите, които нямат нищо общо с мафиотския модел.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4911 |07.01.2016 Карадайъ: Председатели на ДПС - много, но лидерите се раждат . 26| 5906 |07.01.2016 Бабикян за Фрог: С руската мина Местан хвърля обвинения към Доган . 1| 4273 |07.01.2016 Ченалова обжалва пред ВАС уволнението си . 25| 5896 |07.01.2016 Лютви Местан: Преди Коледа стъпих на руска мина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads