Реклама / Ads
4| 13175 |21.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Октай пред Фрог: Тадаръков направи мечешка услуга на Доган с ласкателствата

.
Осман Октай
Всяка поява на Димитър Тадаръков по медиите, като част от пиара на Ахмед Доган е по негова самоинициатива. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

Независимо, че Тадаръков си преписва особено голяма близост с Доган, имам резерви по отношение на твърденията му. Категоричен съм, че той злоупотребява с близостта си с Доган през всички години. Каза, че се познавали от 25 години. Това не е вярно, защото аз запознах Тадаръков с Доган през 2000 година. Помня Митко Тадаръков още от времето, когато имаше проблеми с пратка беемвета, защото митниците, я бяха запорирали. Тогава с Карамански се опитваха да освободят возилата. Бяха дошли в кабинета ми, за да искат от нас лобизъм и съдействие.

През 2000 г. Тадаръков ми се обади по телефона, че е взел 6 куверта за новогодишната нощ в хотел Хранков на Драгалевци. Каза ми, че говорил с един от охранителите на Доган, и той му обяснил, че шефът му няма никакви планове за тържеството и щял да си бъде в София. Доган тогава прие поканата при условие, че лично отида с него. След полунощ си тръгнах от купона, те останаха.

 

Спомням си още, че през 2001 година бях председател на предизборния щаб на ДПС. Тогава Доган имаше проблем с листите на движението, защото не беше номиниран от силни листи. За това отказа да прави предизборна кампания. От медиите научих, че Митко Тадаръков се представя за автор на икономическата програма на ДПС. Реагирах с въпрос защо не знам. Доган се оправда, че Тадаръков сам си приписва заслугите и заради това му е направена забележка.


Има и нещо много интересно. Когато окончателно се разделихме с Доган и направи правителство с царя, при мен дойде Иван Искров, тогава народен представител. Беше номиниран за управител на БНБ. Като хора, които добре се познават, той ми разказа защо Доган и ДПС не подкрепят кандидатурата му за БНБ. Оплака се, че му поставили изрично условие да даде лиценз на Тадаръков за банкер. Посъветвах го да приеме, а той ми каза,че това няма как да се случи, понеже бил кредитен милионер и имал големи проблеми с „Булгарлизинг”.

 

Така 6 месеца той не беше одобрен за управител на БНБ. Кандидатурата му от НДСВ, обаче стоеше упорито в дневния ред на НС. Един хубав ден Искров беше избран и с гласовете на ДПС. Веднага след това Тадаръков поучи лиценз за банкер, влезе веднага в управата на Българска банка за развитие. По-късно стана шеф на борда на банката. От там всъщност Доган го изстреля за шеф на Държавен фонд „Земеделие”. От този момент нататък Тадаръков започна да се представя за много близък на Доган.


Познавам добре Доган. Той не е човек, който ще хареса някой от периферията да излезе публично и да го ласкае. Особено човек, който претендира, че всяка седмица ходи на философски разговори с него. Съвсем друго е ако Мадам В. и други пиар агенции го рекламират. Митко, покрай самохвалството си за тази комуникация с Доган, стигна до професура в УНСС.

 

Със сутрeшната си телевизионна изява направи мечешка услуга на Доган. Той дори би се подразнил от подобно поведение. Уж близък до него, пък говори, че сараите и хотела му край Бургас, са с две звезди. Тадаръков, щом е близък, би трябвало да знае истината. А тя е, че сараите са на една строителна фирма на Николай Вълканов. Една от много, които платиха хидроинженерния договор на Доган. За базата на морето пък се знае, че е част от структурите на фирмите на Вълканов. Те го отделиха, когато Мултигруп и Вълканов продадоха Кабелния завод в Камено. Направиха така, че от активите на това предприятие, извадиха въпросната почивна станция. До тогава тя се е водеше към завода. Предприятието беше продадено на Фуат Гювен без тази почивна станция. Той беше много раздразнен, че са го изиграли.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5890 |21.08.2017 Димитър Тадаръков: Сараят на Доган в Бояна е хотел 2 звезди . 13| 12344 |18.08.2017 Само във Фрог: Шефовете в Антикорупция на ДАНС хвърлиха оставки . 2| 7754 |18.08.2017 Само във Фрог: Нов директор слагат на Агенция „Автомобилна администрация”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads